1

Onderwerp: fondant uitrollen met bloem ?! en hoe krijg ik

hoi allemaal

ik rol mijn fondant uit in bloem zodat het niet plak aan de aanrecht
is dit wel goed wat ik doe ? het blijft daarna zo 'wit' plzz help
en hoe krijg ik mijn fondant er zo strak mogenlijk omheen ik hoop dat jullie mij willen helpen alvast bedankt

mama van 2 mooie wonders

Re: fondant uitrollen met bloem ?! en hoe krijg ik

NOOIT je fondant uitrollen met bloem!! Gebruik liever poedersuiker, en voor kleine decoraties liever maizena.

Voor bekleden kun je even in de FAQ kijken, daar staan tig tips :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: fondant uitrollen met bloem ?! en hoe krijg ik

Misschien is het een beter idee om uit te rollen op poedersuiker of crisco. Ik weet niet in hoeverre bloem de smaak of de textuur van de fondant aanpast.

De beste manier om een strakke taart te krijgen, is door 'm strak af te smeren. Ik gebruik altijd botercreme 1 op 1. Dus bijvoorbeeld 250 gram poedersuiker met 250 boter. Als je de taart afgesmeerd hebt, even in de koelkast. Daarna met een warm mes langs de taart gaan, zodat de bobbeltjes aan de zijkanten en bovenkant weer mooi glad worden. Daarna bekleden.

Wie weet is het een idee om een keer een basisworkshop ergens te volgen. Daar leer je veel en krijg je tips.
Veel plezier met bakken!!!

4

Re: fondant uitrollen met bloem ?! en hoe krijg ik

Hihi suuz, je was me voor!

Re: fondant uitrollen met bloem ?! en hoe krijg ik

haha, door dit alleen al te lezen, leer je al veel!  :P

wat is er nou mooier, leuker, spannender als taarten bakken? =)

6

Re: fondant uitrollen met bloem ?! en hoe krijg ik

lees deze van Lot eens door :Y
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=125276

Uitrollen gaat heeeel goed op een IKEA-bureaumat; daar plakt de fondant/marsepein bijna niet op, dus kun je uitrollen zonder poedersuiker/maizena enz :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: fondant uitrollen met bloem ?! en hoe krijg ik

Ik gebruik altijd crisco, dit werkt prettig en heeft geen smaak. Met peodersuiker had ik ook altijd last van een witte waas.

Groetjes van Monique      http://www.thefairycake.nl
Save the earth, it's the only planet with cake!

Re: fondant uitrollen met bloem ?! en hoe krijg ik

Robine schreef:

Misschien is het een beter idee om uit te rollen op poedersuiker of crisco. Ik weet niet in hoeverre bloem de smaak of de textuur van de fondant aanpast.

daar gaat het nog niet eens om. Bloem is bedoelt om te verhitten, als je dat niet doet zitten er erg veel bacteriën in, en die kneed je dus nu in je fondant.  :s

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: fondant uitrollen met bloem ?! en hoe krijg ik

The Fairy Cake schreef:

Ik gebruik altijd crisco, dit werkt prettig en heeft geen smaak. Met peodersuiker had ik ook altijd last van een witte waas.

Crisco is prima hoor, al werkt dat niet altijd even lekker met alle soorten fondant.

En als je je taart nog wilt dusten is crisco een ramp.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: fondant uitrollen met bloem ?! en hoe krijg ik

tipsytaartje schreef:
Robine schreef:

Misschien is het een beter idee om uit te rollen op poedersuiker of crisco. Ik weet niet in hoeverre bloem de smaak of de textuur van de fondant aanpast.

daar gaat het nog niet eens om. Bloem is bedoelt om te verhitten, als je dat niet doet zitten er erg veel bacteriën in, en die kneed je dus nu in je fondant.  :s

+ rauwe bloem/tarwe is sowieso niet gezond om te eten.

If life gives you lemons, make lemoncurd.