1

Onderwerp: bisquitmix met cacao

Het lukt me niet om een chocolade taart te maken die net zo goed rijst in de oven als de bisquitmix. Kan ik anders cacao of pure (gesmolten) chocolade erbij doen. Of rijst het dan weer niet goed. Ik krijg nu iedere keer een chocolade taart die niet hoger is dan ongeveer 10 cm, van een willekeurig recept uit een kookboek.

groetjes,
Sandy

Wil je mijn taarten zien? www.sugarcake.mijnalbum.nl

2

Re: bisquitmix met cacao

Ik heb gewoon cacao door de bloem van het kapsel gezeeft en toen toegevoegd, geen probleem gehad met rijzen, vind wel de vanille smaak kapsel zelf lekkerder maar dat kan ook aan mijn cacao gelegen hebben natuurlijk. Ik hoor ook wel van mensen dat ze instantkoffie en cacao erdoor doen voor een betere smaak maar heb dat nog niet geprobeert.
succes

3

Re: bisquitmix met cacao

Hoi,

Ik doe :
-3 eieren
-90 gram zelfrijzendbakmeel
-110 gram basterd suiker
-1 a 2 eetlepels cacao en het werkt prima.

Eieren + suiker mixer tot een romige dikke massa en daarna de zelfrijzendbakmeel + cacao erdoor heen spatelen.

en 15 a 20 minuten op 180 graden ( soms langer of korter in de oven ) Bij mij is het verschillend af en toe.

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

4

Re: bisquitmix met cacao

Toevallig zocht ik vanmiddag de verhouding voor chocobiscuit met biscuitmix, dus toevallig staat onder mijn ctrl+v :
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … php?id=322

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: bisquitmix met cacao

Mooi, thanx, hier was ik precies naar op zoek.
Anders staat er steeds vanille biscuit op tafel.

Groetjes, Marielle