Onderwerp: Marshmellow base recept.
Dit is een niet opkorstende marshmellow, te gebruiken in bepaalde recepten zoals bvb een botercreme ( recept volgt nog) of zo te gebruiken met wat extra eiwit. Heerlijk als vulling of op taarten, taartjes, cupcakes, desserts etc. De base is goed afgesloten een week houdbaar in de koelkast. De gemaakte marshmellowschuim liefst dezelfde dag nuttigen, botercreme gemaakt met marshmellow gekoeld een week houdbaar.
Dit is een probeerhoeveelheid, je kunt het recept gewoon verdubbelen of verdrievoudigen.
105 gram tafelsuiker
105 gram vloeibare glucose
85 ml water
5 gram poedergelatine
25 gram vers eiwit, eventuele eidraad verwijderd.
In 30 ml van het water de gelatine strooien en 15 minuten laten weken, dan au bain Marie verwarmen totdat de gelatine totaal is opgelost, nooit aan de kook brengen (dan werkt de gelatine niet meer)
55 ml van het water in een pan met de glucose en de suiker en aan de kook brengen en laten koken tot het een temp bereikt van 127 graden.
Intussenhet eiwit opkloppen tot stijf, de suikersiroop op de goede temp afnemen en even de bodem van de pan in wat koud water dopen zodat de temp niet verder stijgt.
De mixer de eiwitten verder laten mixen en intussen de hete siroop in een piepdunstraaltje in de eiwitten geven, rustig aan, neem de tijd, als alle siroop op is nu de gelatinemengsel in dezelfde manier bij het mengsel geven..doorgaan met mixen totdat het mengsel begint in te dikken, stoppen nu.
Af laten koelen in een goed af te sluiten container doen, afsluiten en in de koelkast plaatsen.
Voor Marshmellowschuim de (of een deel) base uitnemen, op kamertemp laten komen of licht verwarmen en wat vers eiwit bijgeven ( je kunt nu ook een smaakje en een kleurtje toevoegen eventueel), de boel op hoogste snelheid mixen totdat je een heerlijk marshmellowschuim hebt, niet proeven...anders is het op voor het op de taart zit.
Voor de botercreme, neem 100 gram boter 50 gram poedersuiker of fondant en 40 gram marshmellowbase, nu gewoon opmixen als anders en totdat je een prachtig lichte en luchtige creme hebt.