1

Onderwerp: Royal Icing

Ik heb royal icing gemaakt. Moet ik dat in de koelkast bewaren of juist niet. Wie kan mij hier een antwoord opgeven.

2

Re: Royal Icing

Ik heb je gemeld.............je staat in de verkeerde rubriek............

Welkom trouwens op dit forum!!

3

Re: Royal Icing

Je staat in de verkeerde rubriek...  ;)

in elk geval luchtdicht bewaren. dacht dat ik het in koelkast bewaarde (denk er niet echt meer bij na)

4

Re: Royal Icing

Allereerst wil ik even zeggen dat je niet in de juiste rubriek staat. Voor de juiste rubriek kan je kijken bij de sticky's van elke rubriek.
Ik heb je nu gemeld en dan zullen de modjes te wel verplaatsen.

Royal icing kan je het beste bewaren in een afgesloten doos in de koelkast.
Mocht je het met vers eiwit hebben gemaakt dan vraag ik me zelfs af of je het wel moet bewaren (ik ben een kant en klaar/lekker makkelijk freak :/ ).

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

Re: Royal Icing

welkom op het forum!

[move]---> td algemeen (bij de andere bewaar vragen)

je andere topic heb ik verwijderd. het is niet gewenst om dubbele topics te openen :)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: Royal Icing

Royal icing gemaakt met eiwitpoeder bewaar ik altijd buiten de koelkast. Ik las hier laatst ergens dat het ook als het met vers eiwit is buiten de koelkast bewaard kan worden, maar daar heb ik geen ervaring mee. Het belangrijkste is hoe dan ook dat je het goed luchtdicht bewaart. Ik doe dat door een laag vershoudfolie rechtstreeks op de icing te leggen.

7

Re: Royal Icing

tipsytaartje schreef:

welkom op het forum!

[move]---> td algemeen (bij de andere bewaar vragen)

je andere topic heb ik verwijderd. het is niet gewenst om dubbele topics te openen :)

kan je royal icing ook met glucose mengen om een swirll te maken??
want bij faq lees ik dat het met glycerine moet of is dit hetzelfde?

Re: Royal Icing

mathanja schreef:
tipsytaartje schreef:

welkom op het forum!

[move]---> td algemeen (bij de andere bewaar vragen)

je andere topic heb ik verwijderd. het is niet gewenst om dubbele topics te openen :)

kan je royal icing ook met glucose mengen om een swirll te maken??
want bij faq lees ik dat het met glycerine moet of is dit hetzelfde?

En je quote mij omdat je denkt dat ik dit wel weet??? ;)

Glucose en glycerine is niet hetzelfde, glucose is een zoetstof en glycerine zorgt in dit geval voor elasticiteit in de RI.
Een toef van RI lijkt me niet heel lekker,maar het kan wel :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

9

Re: Royal Icing

tipsytaartje schreef:
mathanja schreef:
tipsytaartje schreef:

welkom op het forum!

[move]---> td algemeen (bij de andere bewaar vragen)

je andere topic heb ik verwijderd. het is niet gewenst om dubbele topics te openen :)

kan je royal icing ook met glucose mengen om een swirll te maken??
want bij faq lees ik dat het met glycerine moet of is dit hetzelfde?

En je quote mij omdat je denkt dat ik dit wel weet??? ;)

Glucose en glycerine is niet hetzelfde, glucose is een zoetstof en glycerine zorgt in dit geval voor elasticiteit in de RI.
Een toef van RI lijkt me niet heel lekker,maar het kan wel :Y

duur niet meer in een topic te reageren ook al lees ik de sticky's goed :o gezien jij 1 v/d mod. ben en ik juist hierover wat wilde vragen vandaar dat ik het jou vraag ;)
waar zou jij dan een swirll mee maken botercreme??
glycerine verhard dus de RI als ik het goed begrijp en glucose gebruik je alleen als je iets zoeter wilt maken...

10

Re: Royal Icing

:) T komt wel goed mathanja :Y

Ik zou een toef maken van een botercreme :Y Meringue botercreme, of met monchou oid, er zijn vele mogelijkheden :Y

Ik vind de gedachte aan een hap royal icing niet erg lekker. Royal icing hardt van zichzelf al uit :Y Je kunt glycerine toevoegen, zodat het flexibeler blijft en minder uithardt. Waar het ook vaak voor wordt gebruikt, is bij het decoreren van koekjes of lijnen spuiten. Dan breekt je lijntje van RI minder snel :)

Glucose, voeg je niet toe aan RI, ik zou niet goed weten waarvoor, om royal icing te maken, kun je gewoon poedersuiker als zoetstof gebruiken :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

11 Laatst bewerkt door Ottolien (03-01-2011 22:39)

Re: Royal Icing

De glycerine zorgt er juist voor dat de RI niet superhard wordt maar iets zachter blijft. De "gewone" RI wordt nl. knoerd hard.

Ik zou de swirl met botercreme maken of met merique botercreme. Maar het kan ook met slagroom of zwitserse room ofzo (alleen moet dat dus in de koelkast bewaard blijven).

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

12

Re: Royal Icing

tipsytaartje schreef:

:) T komt wel goed mathanja :Y

Ik zou een toef maken van een botercreme :Y Meringue botercreme, of met monchou oid, er zijn vele mogelijkheden :Y

Ik vind de gedachte aan een hap royal icing niet erg lekker. Royal icing hardt van zichzelf al uit :Y Je kunt glycerine toevoegen, zodat het flexibeler blijft en minder uithardt. Waar het ook vaak voor wordt gebruikt, is bij het decoreren van koekjes of lijnen spuiten. Dan breekt je lijntje van RI minder snel :)

hoop toch wel dat ik het nu eens goed doe met een berichtje plaatsen ga vandaag flink bestuderen en anders vraag ik m'n man er maar even bij :Y

Glucose, voeg je niet toe aan RI, ik zou niet goed weten waarvoor, om royal icing te maken, kun je gewoon poedersuiker als zoetstof gebruiken :Y


bedankt voor de goeie tips nu kan ik weer verder met m'n ideeen  :)
glycerine is dat in de winkel te koop of alleen via de webshop

13

Re: Royal Icing

ik heb wel eens ergens gelezen dat je het ook bij de apotheek kunt halen, maar ik weet niet of dat de goede glycerine is of dat je de medicinale glycerine hetzelfde is. Ik heb geen idee :S

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

14

Re: Royal Icing

Ottolien schreef:

De glycerine zorgt er juist voor dat de RI niet superhard wordt maar iets zachter blijft. De "gewone" RI wordt nl. knoerd hard.

Ik zou de swirl met botercreme maken of met merique botercreme. Maar het kan ook met slagroom of zwitserse room ofzo (alleen moet dat dus in de koelkast bewaard blijven).

ga het proberen ;)
waar kan je glycerine krijgen?

15

Re: Royal Icing

tipsytaartje schreef:

ik heb wel eens ergens gelezen dat je het ook bij de apotheek kunt halen, maar ik weet niet of dat de goede glycerine is of dat je de medicinale glycerine hetzelfde is. Ik heb geen idee :S

dat wordt dus googlen om te kijken waar je glycerine kan halen ;)

16

Re: Royal Icing

tipsytaartje schreef:

ik heb wel eens ergens gelezen dat je het ook bij de apotheek kunt halen, maar ik weet niet of dat de goede glycerine is of dat je de medicinale glycerine hetzelfde is. Ik heb geen idee :S

In de apotheek (althans in de apotheek hier) verkopen ze alleen glycerine voor medicinaal gebruik..... ;)

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."

17 Laatst bewerkt door Reini (04-01-2011 13:15)

Re: Royal Icing

Bij de apotheek kan je glycerine kopen. Glycerine is eigenlijk glycerol 85%. In voedsel heet glycerine E422

De aoptheker gebruikt het ook als zoetstof in de huisbereidde medicatie of oplosmiddel, of in cremes (om vocht vast te houden). Of om een hoestdrank mee te maken, of..zeep, of.. glycerine wordt bijna overal gebruikt.  :D

Ze geven niet graag een fles mee omdat je er nu eenmaal ook minder plezierige dingen mee kan maken, maar dan moet je wel een grote hekel aan je schoonmama hebben  :lol:  :lol:

18

Re: Royal Icing

Reini schreef:

Bij de apotheek kan je glycerine kopen. Glycerine is eigenlijk glycerol 85%. In voedsel heet glycerine E422

De aoptheker gebruikt het ook als zoetstof in de huisbereidde medicatie of oplosmiddel, of in cremes (om vocht vast te houden). Of om een hoestdrank mee te maken, of..zeep, of.. glycerine wordt bijna overal gebruikt.  :D

Ze geven niet graag een fles mee omdat je er nu eenmaal ook minder plezierige dingen mee kan maken, maar dan moet je wel een grote hekel aan je schoonmama hebben  :lol:  :lol:


haha nou gelukkig heb ik een hele lieve schoonmoeder :P
ik zal eens kijken/vragen bij de apotheek hier
hoe is de verhouding dan als je dit aan je RI toevoegd?