1 Laatst bewerkt door carol (02-01-2011 19:48)

Onderwerp: hoe voorkom ik dat zwart snel vlekt

iedere x als ik zwart fondant gebruik en ik ga 't bevestigen (puzzel-bloem enz.),hetzij met lijm of water,krijg ik gelijk vlekken op me taart,probeer het heel voorzichtig weg te vegen-heb al kwastje met maizena gedaan,en gebruik NIET te veel ,maar het mooie is er gelijk af en krijg het niet meer mooi,wie o wie heeft de goude tip(s) voor mij.
ben blij met elke tip, :thumb: alvast bedankt Carla

Re: hoe voorkom ik dat zwart snel vlekt

Misschien kun je eens proberen om niet het zwarte dingetje nat te maken, maar het stukje waar het op moet.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: hoe voorkom ik dat zwart snel vlekt

ok Suuz,gelukkig 1 die me helpt  :lol: ,ga gelijk van de week uitproberen,baal dan zooo verschrikkelijk ,is tie bekleed helemaal gaaf en dan gaat het toch nog mis door die vlekken , die dan zie .
bedankt  :thumb: Carla

4

Re: hoe voorkom ik dat zwart snel vlekt

Ik zou het ook zo doen als Suuz zegt en misschien helpt het ook als je het zelf zwart kleurt, om het een dag van te voren te kleuren. Dan kan het een beetje "intrekken".

groeten Annemieke
Cake It

5

Re: hoe voorkom ik dat zwart snel vlekt

En gebruik eetbare lijm ipv water, kun je precieser mee werken en vlekt minder snel. Succes  :thumb:

Liefs van Christel
www.taartvanchris.hyves.nl

Re: hoe voorkom ik dat zwart snel vlekt

Water werkt net zo goed hoor, mits je een dun penseeltje gebruikt voor de fijne dingetjes.
Als ik eenzwart dingetje ergens op moet plakken, maak ik de ondergrond een beetje vochtig, laat het even intrekt tot het goed plakt, zwart dingetje erop en klaar :)

Ik heb het nut van eetbare lijm nooit echt begrepen eerlijk gezegd...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: hoe voorkom ik dat zwart snel vlekt

Heb vandeweek ook een taart gemaakt.
Zwart / wit met roze versiering.
Maakte het zwarte nat, roze bolletjes erop en had er ook last van.
Ook als ik het andersom probeerde, roze nat en dan plakken....

Had voorgekleurde gekocht dus dacht dan heb je der niet zo veel last van. Maar het blijft gewoon lastig dat zwarte.... :s