1

Onderwerp: Hoi ik ben Tine!

Hoi allemaal!

Ik ben Tine en heb sinds een paar dagen het virus helemaal te pakken! Dinsdag heb ik mn eerste cupcakes versiert met Marsepein.
Kan iemand mij vertellen hoe ik ze het beste kan bewaren? Ik had ze namlijk in een tupper doos gedaan maar dat ik ze er de volgende dag uit wou halen was het marsepein helemaal klef geworden. Ook vroeg ik me af wat jullie bedoelen als er gezegd word dat een cupcake word afgesmeerd met bijvoorbeeld choco pasta of botercreme.. Hier een fototje van mn eerste cupcakes!
http://i56.tinypic.com/2gtyh6p.jpg
Groetjes Tine

2

Re: Hoi ik ben Tine!

Hoi Tine, welkom op dit gezellige en verslavende forum!

Wat heb je onder de marsepein gedaan om het te laten plakken? Cupcakes kun je normaal gesproken prima bewaren in een afsluitbare doos, maar als je plaksel erg vochtig is kan de marsepein klef worden.
Met afsmeren bedoelen we het laagje tussen de cupcake en je fondant of marsepein, hiervoor kun je alles gebruiken wat plakt, zolang het maar niet te vochtig is.

De cupcakes zien er heel geslaagd uit!

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Hoi ik ben Tine!

Hoi Hoi,

Dank je wel voor je berichtje! Verslavend is het zeker, tis dat ik aant werk moet maar anders had ik al weer in keuken staan knutselen! Ik heb op de cupcakes een beetje witte choco pasta gesmeerd om het marsepein te laten plakkern. De marsepein op marsepein heb ik met een beetje water gedaan. Is dat goed? Wat is precies het verschil tussen fondant en marsepein? Maakt dat nog uit op je cupcake?

Ik wil ook graag een workshop gaan volgen! Zodat ik een beetje de basics ken! En naast cupcakes heb ik al helemaal zin om ook zon mooie taart te bakken. Ben ook driftig aan het kijken voor leuke uitstekertjes en dergelijke!!

Alvast bedankt voor je antwoord en een fijne avond!
Tine

4 Laatst bewerkt door Esther mv Nick en Sanne (30-12-2010 18:11)

Re: Hoi ik ben Tine!

Welkom Tine,

Op het meest leuke forum,wat ik ken.
Wens je heel veel plezier met je nieuwe hobby,weet dat het heel verslavend is :)

Trouwens onwijs leuke cc;s
En Pooh had al antwoord op je verder vragen gegeven  :thumb:

Veel liefs Esther mv Nick en Sanne.

5

Re: Hoi ik ben Tine!

Het verschil tussen fondant en marsepein is de verwerking en de smaak. Marsepein is met amandel, fondant is vooral suiker, net wat je het lekkerst vindt. Marsepein is stugger dan fondant en vetter. Je kunt met beide gaan werken om te weten waar jij prettig mee decoreert.

Witte chocopasta is op zich geen probleem, plakken met water ook niet zolang het maar een klein beetje water is. Ik denk dat de doos te luchtdicht is geweest waardoor eventueel vocht niet weg kon.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

6

Re: Hoi ik ben Tine!

Happy New Year iedereen!!!!!!

Groetjes Tine