1

Onderwerp: Spoedvragen ei-vrije cake/biscuit

Help!!! Ik moet voor een collega een taart maken zonder eieren. Nu heb ik al drie keer geprobeerd om de eivrije cake te maken naar het recept dat ik hier op het forum heb gevonden, maar ten eerste blijft m'n cake steeds aan de bakpan plakken, terwijl ik heel goed heb ingevet en daarnaast is de cake de volgende morgen ook nog eens keihard. Heeft er iemand misschien tips? Wat doe ik verkeerd??
Alvast heeeeel erg bedankt voor je reactie.

Groetjes,
Sarah

2

Re: Spoedvragen ei-vrije cake/biscuit

welk recept gebruik je dan?

Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment!

3

Re: Spoedvragen ei-vrije cake/biscuit

Wellicht je vorm bekleden met bakpapier. En hoe bewaar je je cake nadat ie afgekoeld is?

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: Spoedvragen ei-vrije cake/biscuit

Ik gebruik het volgende recept:

225 gr zelfrijzend bakmeel
225 gr witte basterdsuiker
225 gr boter
100 ml melk
1 zakje vanillesuiker
snufje zout

Na het bakken laat ik de cake afkoelen en bewaar hem dan goed in gepakt in folie en in een plastic zak.

Het leek wel een steen toen ik vanmorgen voelde.

Kan ik dan aan de onderkant ook bakpapier gebruiken?

5

Re: Spoedvragen ei-vrije cake/biscuit

Het is heel moeilijk om ei te vervangen en om er dan ook nog eens wat lekkers van te maken.

Probeer deze eens uit zou ik zeggen'

Bananencupcakes (ei, gluten, koemelkvrij)

--------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:
150 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
125 gram suiker
6 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel vanille aroma
1/2 rijpe banaan
4 eetlepels water

Werkwijze:
Roer de suiker, olie en vanille door elkaar.
Pel en pureer de 1/2 banaan en meng dit door de suikermassa.
Voeg de bloem en het water toe en mix het op hoge snelheid (10 minuten)
Voor cupcakes 180 graden, 20 minuten
Voor cake 180 graden, 35 minuten.

De cake rijst niet veel en blijft een beetje compact, maar de smaak is heerlijk.
Om te vullen is chocola erg lekker.



de banaan vervangt dan eigenliijk het ei, hij rijst niet zo goed als met ei, maar is zeker niet droog!

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!