1

Onderwerp: zijkant van taart met "strooisel" --> Hoe? hellup!

Goedemorgen,

Ik heb gister een taart gebakken in de vorm van een hart
en ben daarna een tijdje bezig geweest met deze puzzel; (voor de leuk zal ik hem even delen  ;) )
http://www.mijnalbum.nl/Foto-ERLWMSWE-D.jpg

Nou wil ik vanavond de taart vullen en verder bekleden.
Ik had bedacht om de zijkant van de taart met strooisel te decoreren. Ik heb zo'n busje (van Dr. Oetker) met van die kleine suikerdingetjes.
Kerstboompjes, sneeuwvlokjes en kleine gekleurde balletjes.
Maar ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik dit op de taart moet krijgen?

Kan ik de marsepein gewoon insmeren met eetbare lijm en dan het suikerwerk er gewoon opplakken (strooien) o.i.d. of is dit absoluut niet mogelijk?
Ideetje en tips zijn meeeer dan welkom want je begrijpt dat na deze puzzel ik wel graag de rest van de taart wil laten lukken!

Groetjes,
Marleen

Zonder dalen kun je niet genieten van de pieken!

2

Re: zijkant van taart met "strooisel" --> Hoe? hellup!

Ik maak op de plek waar de decoratie moet zitten stipjes met een kwastje(met water en poedersuiker) en plak de decoratie er zo op.
Hoop dat je er wat aan hebt.
Wat een superschattig beertje heb je gepuzzeld.
Mocht het niet lukken, mag je het beertje naar mij sturen, hoor! :lol:

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

3

Re: zijkant van taart met "strooisel" --> Hoe? hellup!

Kun je niet alleen marsepein aan de bovenkant doen?
'Normaal' heb je een lege biscuit, afgesmeerd met slagroom (of botercrème), die je dan op z'n zijkant door de nootjes (of strooisel) rolt. Je houdt de taart dus verticaal tussen je handen. Later kun je dan een ronde plak marsepein bovenop leggen.
Is dat wat?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: zijkant van taart met "strooisel" --> Hoe? hellup!

Probleem is dat het een hartvormige taart is die ik gebakken heb.
Misschien dat ik toch overga op een ander plan...
Zit te denken om misschien kleine sterretjes van marsepein met strooisel te blekeden. Misschien iets veilliger.... want wil de taart na dit puzzelplaatje echt niet verkl*ten...

Zit nu ook te denken om misschien gewoon zo'n gedraaide rand van 2 slierten onderaan te maken (rood met wit) en de taart zelf groen (lag al in deplanning) te maken. Misschien gewoon simpel houden verder....

Owwww ik vind het nog best spannend hoor! Ik hoop zo dat ie lukt!!!

Zonder dalen kun je niet genieten van de pieken!

5

Re: zijkant van taart met "strooisel" --> Hoe? hellup!

lastig hè? Ik vind het ook zo moeilijk om uit al die mogelijkheden een mooie samenstelling te maken :think:  èn om het dan ook nog te laten lukken als bedacht :s èn, als dat niet lukt :grr: , een ander mooi plan te bedenken :think:
Heel veel succes!

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: zijkant van taart met "strooisel" --> Hoe? hellup!

Carien schreef:

lastig hè? Ik vind het ook zo moeilijk om uit al die mogelijkheden een mooie samenstelling te maken :think:  èn om het dan ook nog te laten lukken als bedacht :s èn, als dat niet lukt :grr: , een ander mooi plan te bedenken :think:
Heel veel succes!

Dat is het zeker ja! Maar mijn creativiteit komt door zulke dingen wel extra naar boven! Dus vanavond leef ik me uit! :)
Als ik klaar ben zal ik absoluut even een fotootje plaatsen!

Zonder dalen kun je niet genieten van de pieken!

Re: zijkant van taart met "strooisel" --> Hoe? hellup!

Oh, dit vind ik leuk! Ziet er echt  :thumb: uit! Ben benieuwd naar het eindresultaat....
:9

8

Re: zijkant van taart met "strooisel" --> Hoe? hellup!

Bedankt voor jullie tips en reacties.
Ik heb me toch maar niet gewaagd aan het strooisel...

Dit is het resultaat geworden;
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2126277238

Zonder dalen kun je niet genieten van de pieken!