1

Onderwerp: ximena mallen

Hallo,

Ik heb in Birmingham een mal gekocht van ximena.
Het zijn keramische mallen.
Mijn vraag is wie werkt ermee en heeft diegene tips. Ik vind dat het moeilijk gaat met fondant met tylose.
Je kunt de mal niet buigen.
Groetjes Yvonne

2

Re: ximena mallen

Heb je ook al geprobeerd de mal even een paar minuutjes gevuld in de vriezer te doen?
Hierna is het figuur er makkelijker uit te halen daardat het stevig (lees: bevroren) is!  :thumb:

Winkel, (gast)workshops en taarten op maat. En voorjaar 2014 komt ons eerste 3d taartenboek uit!
Kijk voor meer info op; www.hetbontetaartje.nl

3

Re: ximena mallen

Dat kan ik inderdaad gaan proberen. Maar ik wist eigenlijk niet of dat met die mallen kon.
Ik heb ook een mail naar ximena gestuurd en kreeg zo net een antwoord.
Zij zegt dus: You just put cornstarch or vegetable shortening on the paste, NOT on the mold. If God permits, I will be attending the Dutch Cake Show in January in the Netherlands and if you decide to go, maybe I can show you how to use the different molds.

Take care.

Zoals je dan ziet komt ze naar Sittard en dat vind ik geweldig. Ze heeft erg mooie dingen. Ik ga nu maar eens allebei de opties proberen.

Ik denk dat ik ook maar pastillage ga gebruiken. Dat deden ze in Birmingham ook en dat wordt natuurlijk veel harder.

Yvonne