1

Onderwerp: Ik vind het best spannend....

Mijn schoonzus heeft aan mij gevraagd een 3D taart te maken.
Oeiii dat heb ik dus nooit gedaan. Nee zei ze dat geeft niet kun je mooi oefenen en heb je weer een leuk projectje in je album staan.
Pfoe dacht ik hoe ga ik dat nou aanpakken. Straks zeg ik ja en dan lukt het voor geen meter....

Manlief kwam toen met een perfecte oplossing. Aangezien hij a.s. donderdag jarig is zei hij dan maak je voor mij toch ook een 3D taart alleen dan een andere vorm weet je meteen of je het kunt!

Dus vandaag de biscuit gesneden. Het gaat een locomotief worden. Tenminste het is de bedoeling een locomotief te maken ;)
De boel gevuld en ingesmeerd met botercreme. Het staat nu in de koelkast goed uit te harden zodat ik morgen kan gaan bekleden.

Maar dat vind ik nu juist zo spannend.....
Hoe ga ik die marsepein er nou goed overheen krijgen.
Hebben jullie tips voor mij? En welke hoeveelheid marsepein heb ik nodig? Het is gemaakt van een vierkant bakblik van 20 cm.

Moet ik het er over heen draperen en dan stukje voor stukje naar beneden gaan werken? Oh jullie hebben vast al door dat er een hoop zenuwen in mijn lijf zitten. Het lijkt me nl. zo leuk om tegen mijn schoonzus te kunnen zeggen dat ik die taart wel zou kunnen maken. Weer een stapje vooruit!!

Dus al jullie tips voor een 3D taart zijn van harte welkom wellicht heb ik dan nog een ontspannen nachtje voor de boeg.

Dank jullie wel alvast!

Kom je een keer een kijkje nemen op mijn website:
www.taartenvanstefanie.webklik.nl of www.mijnalbum.nl/Album=YFZPPB68

2

Re: Ik vind het best spannend....

Niemand?
Ik vraag het me namelijk ook wel af hoe je dit goed doet.

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

Re: Ik vind het best spannend....

nou wat je zegt lijkt me goed, erover heen draperen en stuk bij beetje naar beneden werken :Y

de hoeveelheid marsepein, tsja dat is afhankelijk van wat voor vorm je hebt gesneden en hoeveel snijverlies je had. Ik gok overigens altijd. je kunt eventueel als richtlijn en tabbellen van hier aanhouden :)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

4

Re: Ik vind het best spannend....

Ik heb inderdaad eerst het biscuit in vorm gesneden, gevuld en vervolgens afgesmeerd met botercreme.

Daarna heb ik een grote lap marsepein uitgerold en dat er overheen gelegd. Dus uit 1 stuk maar dat is niet makkelijk!

Hieronder de foto van hoe de taart is geworden:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-FBBHXCSN-D.jpg

Ik heb echt heel erg zitten klooien met de voor- en achterkant!
Wat was dat moeilijk. Heb er uiteindelijk een hoop marspein uitgesneden want het was een en al plooi en daarna een lap eroverheen gedaan om de boel te bedekken!

Dus als er iemand is die weet hoe het beter kan hoor ik het graag!

Uiteindelijk vind ik het wel een leuke taart geworden.
Ennnnnn hij was weer lekker en goedgekeurd!
Dus ik heb weer vertrouwen gekregen voor de volgende taarten!

Bedankt nog voor de reactie.

Kom je een keer een kijkje nemen op mijn website:
www.taartenvanstefanie.webklik.nl of www.mijnalbum.nl/Album=YFZPPB68