1

Onderwerp: Blackforest cupcakes van Martha Steward lukken maar niet...

Goedemorgen Dames,

Ik heb een vraag voor jullie!

Heeft iemand al eens de blackforest cupcakes van Martha Steward gemaakt?
Ik heb gisteren nl. tot 2 keer toe het recept gemaakt, maar de cupcakes smaken niet...

Ik heb het recept op juiste wijze vertaald en gedriedubbelchecked.
Maar ik vind dat er erg veel cacao in gaat : 108 gram op 32 cupcakes... Ze smaakten heel erg poederig...

Tweede keer geprobeerd, wat meer vocht ( in dit geval karnemelk en zure room ) erbij gedaan en wat minder bloem  en cacao...
Maar nu rezen ze niet meer mooi en kreeg ik ze niet helemaal gaar ( ook niet met extra tijd in de oven )

Dus wie weet er raad mee?

Of wie heeft een heerlijk recept voor stevige chocolade cupcakes die wel lukken en overheerlijk zijn?
Recept van hier op de site heb ik al geprobeerd, maar was niet helemaal wat ik zocht...

Alvast bedankt voor jullie meedenken!

Groetjes Samantha

Liefs Samantha

2

Re: Blackforest cupcakes van Martha Steward lukken maar niet...

ik vind deze van mezelf heerlijk :D

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=113824

heb die van martha stewart nooit gemaakt, ik ga eens voor je kijken.

Piglet: "Pooh, how do you spell love?"
Pooh: "you don't spell it, you feel it."

3 Laatst bewerkt door SHaak (10-12-2010 11:22)

Re: Blackforest cupcakes van Martha Steward lukken maar niet...

haha, oke Thanks!

Alleen jammer van de kokos erin :(

Daar zijn we hier geen fan van....
Zou ik dat dan ook kunnen vervangen door iets anders of gewoon weglaten?

Liefs Samantha

4

Re: Blackforest cupcakes van Martha Steward lukken maar niet...

ik kom tot 90 g cacao en 2 eetlepels.

Piglet: "Pooh, how do you spell love?"
Pooh: "you don't spell it, you feel it."

5 Laatst bewerkt door SHaak (10-12-2010 11:27)

Re: Blackforest cupcakes van Martha Steward lukken maar niet...

Ah... Oke...

Maar ja, dan kom je al snel toch op die 108 gram :(

ach ja, ik wacht nog wel ff af en anders ga ik toch echt op zoek naar een ander recept ;)

Liefs Samantha

6 Laatst bewerkt door Reini (10-12-2010 11:35)

Re: Blackforest cupcakes van Martha Steward lukken maar niet...

Welk type cacao wordt er gebruikt?
Meer zuur, minder cacao zal niet werken omdat de karnemelk (zuur) reageert met de cacao normaal.
Maar er bestaan 2 types cacao en het ene type doet rijzen maar het andere (Dutch processed), moet je gebruiken met bakpoeder want dat is neutraal;

Ik heb dat de eerste keer gemerkt voor mijn red velvet cake...

gevonden op MS site  :)
is dus de neutrale die ze gebruikt. En ze gebruikt baking soda;dat is geen bakpoeder maar natriumbicarbonaat (wordt soms verkeerd vertaald) en geen zelfrijzende bloem...
1cup gezeefde Dutch cacao is 75g...

Mss vind je zelf meer op deze site:
http://www.joyofbaking.com/cocoa.html

7 Laatst bewerkt door SHaak (10-12-2010 11:43)

Re: Blackforest cupcakes van Martha Steward lukken maar niet...

de dutch processed heb ik gebruikt zoals in het recept stond vermeld....

AH, dat verklaart al waarom het niet zo wilde rijzen!
En ik had dus ook teveel cacao...

Hartstikke bedankt!

Zou je me ook nog kunnen vertellen waar ik die natriumbicarbonaat kan krijgen?

Liefs Samantha