1

Onderwerp: Zelfrijzend bakmeel

Hallo allemaal

Ik ben net nieuw op dit forum en zit nu al met een vraag.
Ik heb altijd cakejes gemaakt met zelfrijzend bakmeel.
Nu wil ik een taart maken.
Maar kan dat ook met zelfrijzend bak meel?
Zo ja hoeveel heb ik dan nodig en wat nog meer?

alvast bedankt voor het antwoord.

Re: Zelfrijzend bakmeel

Ik gebruik altijd tarwebloem.

Ik reken altijd per ei, maar volgens mij is voor een 25cm taartvorm het volgende nodig:
5 eieren
125 gr bloem
25 gr maizena
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
beetje zout

Eieren warm in warm water, in een kom doen met de suiker en 10 minuten kloppen.
In een andere bak de bloem, zout en maizena zeven en mengen.(ik doe er altijd een theelpeltje bakpoeder doorheen)
Na de 10 minuten het bloemmengsel bij de geklopte eieren doen en snel maar voorzichtig erdoorheen spatelen. Op de manier dat er lucht bij komt, dus de spatel helemaal omhoog halen en het beslag "vouwen". Weet niet precies hoe ik dat moet uitleggen, maar hopelijk begrijp je wat ik bedoel!

3

Re: Zelfrijzend bakmeel

hiernaast <--) staan allemaal recepten,

Ik zou zeggen kijk daar eens tussen, want daar staat alles tussen!

Liefs Samantha

Re: Zelfrijzend bakmeel

Haha, waarom bedenk ik dat altijd pas als ik alles al overgetypt heb?  :lol:

Deze dus: http://www.deleukstetaarten.nl/recept/2/Basisbiscuit/
is dus niet voor 25 cm, maar voor 24 cm.

5

Re: Zelfrijzend bakmeel

Ik had die inderdaad al gezien.
Maar dat is niet met zelfrijzend bakmeel.
Of is bloem en zelfrijzend bakmeel het zelfde?
Nee toch...

Re: Zelfrijzend bakmeel

Ik vond het volgende op het net:

Tarwebloem of patentbloem is heel neutraal; u kunt het gebruiken voor vrijwel alle soorten gebak. Het is gezeefd meel waar geen zemelen of tarwekiemen meer in zitten.

Zelfrijzend bakmeel is bloem waaraan bakpoeder is toegevoegd, waardoor het beter rijst. Het is heerlijk in luchtig gebak zoals cake. Als in bepaald gebak al een ander rijsmiddel zit, zoals gist, heeft het geen zin om ook nog zelfrijzend bakmeel te gebruiken.

7

Re: Zelfrijzend bakmeel

Kijk, dank je wel, dan kan ik dus gewoon zelfrijzend bakmeel gebruiken.  :)

Ik wilde net het een en ander bestellen maar dat kon 5 werkdagen duren voor ik het in huis had.
Dus ik denk dat ik de taart niet helemaal kan maken,voor dinsdag.
Nou ja dan maak ik het wel voor de kerst ofzow, haha...

Bedankt voor het antwoord.