1

Onderwerp: Red velvet cake

Hallo allemaal.
Het is misschien al eens besproken, maar mijn vraag is: waarom er bij alle red velvet cakes steeds 2 of 3 losse cakes gebakken moeten worden. Kan dit niet in een hoge bakvorm, zodat je dit daarna in lagen kan snijden??

Ik hoop dat iemand hier een antwoord op heeft en alvast bedankt voor het reageren.

Groeten
Natasja

Ps geweldige site en forum trouwens!

Re: Red velvet cake

Het kan wel maar het duurt ten eerste veeeeeel langer waardoor de buitenkant al wat droger kan worden, en als je twee of drie losse maakt bakken ze veel gelijkmatiger.
Ook handig dat je dan niks meer hoeft door te snijden :)

Als je maar 1 bakvorm hebt, zou ik het beslag maken voor twee keer. De helft kun je dan rustig afgedekt laten staan tot de eerste klaar is.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Red velvet cake

Net zoals Suus al zei, je kan hem best in een keer bakken hoor.
In Amerika verdelen ze het beslag nou eenmaal vaker over verschillende bakpannen waardoor de cake eerder gaar is. Dit doen ze met bijna elke cake. Ik kan zelf bijvoorbeeld een carrot cake ook gewoon in een keer dus dat gaat prima, duurt alleen wat langer...

4

Re: Red velvet cake

Dank voor jullie reacties, ga het dan toch maar eens proberen!

Groeten
Natasja