1

Onderwerp: Biscuitdeeg wordt niet hoog en veel te hard!!

Mijn biscuitdeeg wil niet heel erg omhoog komen. Ik zou graag tips ontvangen wat ik anders moet doen.

Ik heb een rubberen bakvorm van 26cm groot.
Ik doe als eerste 6 eieren, 180gr. suiker en 1 zakje vanillesuiker in een kom. Dit mix ik op de hoogste snelheid zeker 10minuten.
Dan ziet het beslag er (volgens mij) goed uit.
Dan doe ik 150gr. zelfrijzend bakmeel, 30gr. maizena en een beetje zout door elkaar. Dit zeef ik in kleine beetjes door het beslag heen. En dit doe ik met een plastic spatel door het beslag heen roeren.
Als bijna al het meel er doorheen is merk ik wel dat mijn bakmengel wat meer aan elkaar hecht en minder luchtig is.

Dan doe ik dit in de bakvorm. Als mijn hete luchtoven 140gr. is zet ik de springvorm in de oven. En laat dan de temperatuur oplopen tot 185gr. Dit laat ik 45minuten bakken. Dan doe ik de oven een stukje open en haal na een minuutje de taart uit de oven. Hij is heel mooi glad, maar is ongeveer 10 a 15cm hoog en de randen zijn veel te hard. Aan 1 kant zelfs tegen het aangebrande aan.

Kan iemand mij helpen.....ik vind het zonde om die bodems steeds te moeten weg gooien.

Linda

Re: Biscuitdeeg wordt niet hoog en veel te hard!!

Probeer eens gewone patentbloem te gebruiken i.p.v. zelfrijzend bakmeel, dat is namelijk nergens voor nodig.
Vervolgens niet met de spatel roeren maar omscheppen. Dus bij iedere beweging weer luhct meescheppen het beslag in.
Als laatste zou ik met dit recept en deze verhoudingen het biscuit gewoon bakken op 150-160 graden. Dus niet laten oplopen en de oven niet openen het eerste half uur.
Even tussendoor kijken of hij gelijkmatig rijst, als er een bol op komt moet je de temperatuur dus lager zetten.

Als de biscuit klaar is, en een prikker komt er schoon uit, je biscuit een minuutje in de vorm laten afkoelen en vervolgens storten op een taartrooster.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Biscuitdeeg wordt niet hoog en veel te hard!!

Patentbloem heb ik niet in huis. Kan je ook tarwebloem gebruiken? Dat heb ik namelijk wel in huis staan en wil graag vanavond nog een keer proberen.

Re: Biscuitdeeg wordt niet hoog en veel te hard!!

Patentbloem is tarwebloem, maar niet alle tarwebloem is patentbloem :)
Waarschijnlijk kun je het gewoon prima gebruiken hoor, de meeste normale bloem is goed geschikt om mee te bakken.
Staat er verder niks op het pak dan? type 45 bijvoorbeeld, of patisserie?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Biscuitdeeg wordt niet hoog en veel te hard!!

10 a 15 cm? Hoe veel hoger wil je 'm dan hebben? Dan zal je toch meer beslag moeten gebruiken, want 6 eieren in 26 cm en 10 a 15 cm hoog lijkt me al een superresultaat!

Als je randen te hard zijn gegaan kan je nog met oplopende temperatuur bakken(10 minuten op 140, 10 minuten 160, enz.), of helemaal op iets lagere temperatuur. 160 graden of zo. Als je hete lucht gebruikt moet ie sowieso maar op 160. (Altijd 20% lager dan de aangegeven temp., want die is gegeven voor conventioneel)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

6

Re: Biscuitdeeg wordt niet hoog en veel te hard!!

Mirjam hoeveel zou jij dan gebruiken om een hogere taart te krijgen.
Ik kan hem nu haast niet 2x doorsnijden. Ik heb nu ook even met een liniaal gekeken en heb me een beetje vergist in de hoogte. Vond hem ook al zo laag. Hij is nog niet eens 5cm hoog.

Suuz, op het pak van mijn tarwebloem staat verder niks vermeld. Het is van het merk Domrose. Volgens mij niet echt een merk. Heb het al een tijd staan, zal wel het goedkoopste merk zijn.

Re: Biscuitdeeg wordt niet hoog en veel te hard!!

Domrose is prima hoor, gebruik ik ook vaker :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: Biscuitdeeg wordt niet hoog en veel te hard!!

hmm..... ja, 5 cm is idd niet heel veel. Wat ik iig doe is van tevoren m´n eieren verwarmen in een schaal heet (kraan)water. Dat helpt ook. En anders (Als het nu wel luchtig genoeg is van binnen) 2 of 3 eieren meer (+ naar verhouding meel en suiker)

If life gives you lemons, make lemoncurd.