1

Onderwerp: harde klont(jes) in mijn biscuitkapsels

Hoe kan het nou dat ik ineens in mijn bakblik van 30 x 30 cm harde klontjes krijg? Het was 1 stukje echt een klompje...en gisteren was het op verschillende plekken door de taart heen, dus op verschillende hoogtes...
Zou dit ineens kunnen door het koude weer? Lijkt me erg raar, ik heb er nog nooit last van gehad, en mijn baktijd is ook niet anders dan anders... 40 min op 160 graden.

Hopelijk heeft iemand een gouden tip.

groeten, Bianca
TAART in huis

2

Re: harde klont(jes) in mijn biscuitkapsels

Ik had er deze week ook last van, ik ging met de hand mixen ipv de kenwood (stuk  :( ) denk dat het komt van niet goed genoeg mixen. De eieren niet goed vermengd met biscuitmix/bloem.

Greetz Keet

3

Re: harde klont(jes) in mijn biscuitkapsels

Ik had ook klontjes. Al denk ik dat jullie iets anders bedoelen. Volgens mij kwamen mijn klontjes doordat ik met een breinaald in de nog te rauwe beslag prikte. Wanneer ik de biscuit dan verder bakte werden deze delen te hard.