1

Onderwerp: recept voor heavenly white cake

Hallo,

Wie heeft het recept voor deze cake? Ik vind het enkel terug in het engels, maar dan maken ze gebruik van 'cups' ipv gram, dus ik raak er niet wijs uit.

Bedankt!

Groetjes van Natascha!

2

Re: recept voor heavenly white cake

Je kunt op internet wel vinden hoeveel gram dat zou moeten zijn.

Even op Google ingetypt: cups naar gram en daar kwam uit dat het 227 gram is.

3

Re: recept voor heavenly white cake

misschien heb je hier iets aan ? ik vind hem heeeel handig  :Y

http://www.jsward.com/cooking/conversion.shtml

if you can dream it, you can live it (WD)

Re: recept voor heavenly white cake

Kylling schreef:

Je kunt op internet wel vinden hoeveel gram dat zou moeten zijn.

Even op Google ingetypt: cups naar gram en daar kwam uit dat het 227 gram is.

een Cup is geen gewicht maar een volume :Y als je een maatbeker hebt die 250ml aangeeft (dat is 1 cup) kun je daarin je ingrediënten afmeten :)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: recept voor heavenly white cake

Ik heb een maatbeker van 200 ml/1 cup  :think:

Groetjes, Elly

Re: recept voor heavenly white cake

Elly67 schreef:

Ik heb een maatbeker van 200 ml/1 cup  :think:

ik kijk echt net in het boek van de hummingbird bakery om te checken of ik het wel goed neer zou zetten, en er staat echt 250 ml :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: recept voor heavenly white cake

tipsytaartje schreef:
Elly67 schreef:

Ik heb een maatbeker van 200 ml/1 cup  :think:

ik kijk echt net in het boek van de hummingbird bakery om te checken of ik het wel goed neer zou zetten, en er staat echt 250 ml :Y

ow ik vind ook nog 236 ml en 240ml

maar ik vind ook dat er verschil zit tussen de US cups en de metric cups  :s

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

8 Laatst bewerkt door Nemesis (07-12-2010 20:59)

Re: recept voor heavenly white cake

Inhoud van een cup is afhankelijk van wat erin gaat.
Er zit zelfs een verschil in of je schept met de cup, of met een lepel het ingrediënt in de cup doet: in het eerste geval zitten er meer grammen in de cup (omdat je bij het scheppen het ingrediënt wat samendrukt en er dus meer in past)

Een overzicht van de cups -> grammen die ik via deze site in elkaar gezet heb.

Ik heb er voor mezelf een Excelsheet van gemaakt. Als je bij de blauwe vakken het aantal cups invult, dan krijg je het aantal grammen terug.

boter           
1    cup    225    gram
cakemeel, gezeefd, of 'sifted flour'           
1    cup    125    gram
cakemeel, ongezeefd of 'flour, sifted'           
1    cup    115    gram
meel, gezeefd, of 'sifted flour'           
1    cup    100    gram
meel, ongezeefd of 'flour, sifted'           
1    cup    125    gram
suikerbakkerspoeder, gezeefd           
1    cup    100    gram
suikerbakkerspoeder, ongezeefd           
1    cup    120    gram
kristalsuiker           
1    cup    200    gram
bruine suiker           
1    cup    220    gram
all-vegetable shortening           
1    cup    205    gram
melk chocolade           
1    cup    168    gram
heavy cream, ongeklopt           
1    cup    240    mililiter
cacao, gezeefd           
1    cup    75    gram
cacao, ongezeefd           
1    cup    118    gram
vloeistoffen           
1    cup    240    mililiter
tablespoon           
1    tbsp    15    mililiter
tablespoon           
1    tbsp    13,8    gram
teaspoon           
1    tsp    5    mililiter
teaspoon           
1    tsp    4,6    gram

Dit is trouwens het recept van een 'witte fluwen cake', zoals die uit Cakes for Dummies komt. Weet niet of dat hetzelfde recept is als heavenly white. Ik denk het eigenlijk van niet, maar ergens geeft 'fluweel' en 'heavenly' mij hetzelfde gevoel  :9

bakpoeder    7 gr.   
zout    4 gr.   
gezeefd cakemeel    470 gr.   
plantaardige olie    540 ml.   
kristalsuiker    450 gr.   
vanille-extract    8 ml.   
eieren    3   
karnemelk    360 ml.   
       
"1. Preheat the oven to 175 degrees C. Grease and flour the pans, and line them with parchment paper.
2. In a large bowl, sift the salt and baking soda over the cake flour, and then stir the mixture with a balloon whisk.
3. In a large bowl, mix the oil and sugar together, and then add the eggs, one at a time, beating well after each addition. Mix in the vanilla.
4. With the mixer set on low speed, add the flour mixture and the buttermilk, alternately, beginning and ending with the flour. Each addition of flour should be mixed until just
combined. Scrape down the sides of the bowl twice during beating.
5. Pour the batter into the prepared pans. [Pannen paar keer tegen aanrecht aantikken om luchtbellen te verwijderen]. Bake for 40 minutes, or until a cake tester inserted into the center comes out with moist crumbs attached.
6. Cool the cakes in their pans on wire racks for 10 minutes. Run a knife around the edges, and then invert the cakes onto racks to cool completely."

9 Laatst bewerkt door Jacq1606 (07-12-2010 21:52)

Re: recept voor heavenly white cake

Ik was vandaag bij de Karwei in Hilversum (tja, die verkopen ze daar dus ook gewoon) en daar verkochten ze maatbekers met ook de aanduiding Cups erop. Voor maar 1,49 euro. Die heb ik dus maar meegenomen. MIsschien ook een tip voor hier.

10

Re: recept voor heavenly white cake

handig!

****** Mijn motto was altijd: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd... maar gelachen kan je ook vervangen door: gebakken ;-) ******

11 Laatst bewerkt door Miss Pebble (08-12-2010 00:00)

Re: recept voor heavenly white cake

In het boek Taart van Monica en Saskya Kühne staat een recept voor sneeuwwitte/sneeuwwitje? taart, in het Nederlands  :D

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

12

Re: recept voor heavenly white cake

@ Nemesis: Het recept lijkt er wel heel erg op. Ik ga het ook eens proberen!

@ Miss Pebble: Je wil het recept toevallig niet met ons delen  O-)

Groetjes van Natascha!