1 Laatst bewerkt door carol (29-11-2010 13:50)

Onderwerp: italian merinque botercreme

wil graag italian merinque botercreme gaan maken en ik heb vanmiddag al wat bekeken-gelezen,maar ben er nog niet uit,ik dacht makkelijk om siroopwater te gebruiken maar heb nog wat vragen--
hoe is de verhouding water suiker
en dan verhouding eiwit-boter-suikersiroop ,
want die engelse of amerikaanse maten zijn toch anders dan bij ons en weet niet wat een oz. is en google nederlands recept lukte ook niet,dus wie het weet graag recept,bedankt Carla  ;)

2

Re: italian merinque botercreme

Hoi Carol,

Helaas heb ik geen ervaring met de Italian, anders had ik je graag geholpen.  ;)
Waarom maak je niet de Swiss zoals beschreven bij de recepten in de linkerkolom? Die is heerlijk en staat ook duidelijk omschreven.

Dat is toch een TAART waard!

3

Re: italian merinque botercreme

ik heb toevallig afgelopen weekend de italian meringue gemaakt, met het recept van martha stewart. dit zijn de verhoudingen:

375 g suiker met 160 ml water gemengd.
5 eiwitten van grote eieren
500 g boter
evt vanille-extract

hier is de link: http://www.marthastewart.com/recipe/ita … ttercream. hij was overigens heerlijk!

Piglet: "Pooh, how do you spell love?"
Pooh: "you don't spell it, you feel it."

4

Re: italian merinque botercreme

Thank you! Die ga ik ook maar eens proberen, want na 2 mislukte Swiss-pogingen durf ik die niet meer zo goed te maken. Zo zonde om steeds alles weg te kunnen mikken.... :s

If life gives you lemons, make lemoncurd.