1

Onderwerp: roller?

Misschien een tip als je geen siliconenroller hebt. Na wat gestuntel met de houten deegroller per ongeluk de plastichuishoudrol gepakt. om mee te rollen en jawel het werkt ook gewoon, kreeg hiermee de fondant ook (vlotter) lekker dun.

Kijk gerust eens in mijn taartenalbum
http://www.creabrigitte.mijnalbums.nl

2

Re: roller?

bedoel je daarmee de rol waar de huishoudfolie omheen zit? Of de houder daarvan?

Ja, ik ben blond, hoor...:)

Karin

meer taarten zien? Kijk dan op www.mijnalbum.nl/Album=TMZVUMMI

3

Re: roller?

emm, ik niet maar ik vroeg het me ook af wat voor rol en als het de folie is rolt het dan niet af bij het rollen?

4

Re: roller?

Het is de rol waar de folie op zit, met folie eromheen dus, het gaat best, in ieder geval beter dan met de houtendeegroller en poedersuiker. De folier rolt er niet af hoor bij het rollen.

Kijk gerust eens in mijn taartenalbum
http://www.creabrigitte.mijnalbums.nl

5

Re: roller?

All

groetekes Kris

6

Re: roller?

Ik heb ook alleen een houten roller.
En als je er 2 laagjes hiushoud folie over wikkelt gaat het ook prima ;)
Rolt er ook niet af....

7 Laatst bewerkt door Mandy (28-04-2006 18:15)

Re: roller?

Hoi,

volgens mij staat het ergens anders ook in het forum, maar een stuk van een (plastic) regenpijp gaat ook heel goed hoor. Mijn man heeft gewoon een dunne pijp gehaald in de bouwmarkt en die voor mij op lengte gezaagd. het handige is nu dat ik drie maten heb en dat werkt heel makkelijk.

En er blijft ook niets aanplakken van marsepein of fondant (en het afwassen is ook zeer gemakkelijk, haha).

Groetjes, Mandy

Bekijk ook eens mijn website: http://www.detaartenprinses.nl/

8

Re: roller?

Hoi,

Ik gebruik ook een stuk pvc buis van de bouwmarkt. Je hoeft niet die vieze grijze buis te gebruiken ze hebben ze namelijk ook in het wit. Op de dikke witte pvc buis staat ook geen tekst en inderdaad voor een paar euro heb je verschillende maten rollers.

9

Re: roller?

Tof, dat we zo veel van elkaar kunnen leren! Bedankt!

Kijk gerust eens in mijn taartenalbum
http://www.creabrigitte.mijnalbums.nl

10

Re: roller?

Een super tip, zeker voor die kleine stukjes... Voor de grotere "lappen" gebruik ik toch liever de roller uit de webshop. Omdat deze massief is, is hij ook wat zwaarder en dat kost je dan weer minder kracht.

Ik gebruik ook een pvc pijp die in de lengte is doorgezaagd om bv. bloemetjes in te laten drogen (dan staan de blaadjes een beetje omhoog) of andere dingen die half rond moeten zijn.

Groetjes Evelien

11

Re: roller?

Kijk dat is nou ook weer een supertip!

12

Re: roller?

De tip met de huishoud rol heb ik gisteren uitgeprobeerd en ik vond het prima werken. alleen zag je bij mij een beetje het relief van de folie erbij maar niet heel erg opvallend. Bedankt nog dus.

13

Re: roller?

Carla, bij wat voor bouwmarkt koop je de witte buis zonder letters? Ik was bij Gamma maar daar stonden gewoon letters op. Kan vast ook wel, maar het is toch mooier zonder letters.

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

14

Re: roller?

Ik heb mijn plastiek deegroller en plastiek matje van tupperware weer boven gevist uit de kast en om marsepein uit te rollen lukt dit super goed en ik heb dan geen poedersuiker nodig.

Groetjes en tot ...
Katje

15

Re: roller?

Lonneke,

Mijn 'deegroller' (pvc buis) komt bij de Gamma (of praxis) vandaan. De buis die jij hebt gezien (met letters) is een dunne en die buis heb je ook in dik materiaal. Deze buis is iets duurder maar er zitten inderdaad geen letters op en worden dan ook gebruikt voor afvoeren die in het zicht zitten bv in een wc. Ze moeten ze hebben hoor, misschien waren ze uitverkocht? Anders moet je het misschien even vragen bij hun. Je hebt ze in twee maten 32 en 40 diameter en zijn 1 meter lang.
Succes

16

Re: roller?

Hoi Carla,

Misschien waren ze inderdaad op bij 'onze' Gamma, hoewel ik ook geen lege schappen heb gezien... Maar goed, ik vandaag vol goede moed naar Karwei (onderweg naar huis vanuit m'n werk). Daar hadden ze helemaal alleen grijze buizen. Dus ik gevraagd aan die meneer of ze ook witte hadden. Nee mevrouw, waarvoor heeft u die nodig dan? Nou, als deegroller... hahaha, toen wist hij niks meer terug te zeggen. Nou, hier in de buurt is ook nog een Praxis, dus die ga ik nog proberen!

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes