1

Onderwerp: Vulling en andere beginnersvragen.

Hallo,

Ik ben Tessa en wil voor mijn zoontje zondag een taart voor zijn verjaardag maken.
Nou zit ik al een tijdje te neuzen,maar weet het nog steeds niet.
limoenbavarois klinkt erg lekker,maar met aardbeien en mascarpone lijkt me ook wel wat.
Is dat te combineren of wordt dat drama.
ik heb in de webshop botercememix gekocht,maar kan die nou wel of niet onder de fondant.
Je leest zoveel verschillende verhalen dat ik het allemaal een beetje eng vind worden.
Een gesmolten fondantlaag zit ik niet op te wachten natuurlijk.
Kan ik dit vrijdag allemaal al maken of is dat te vroeg.
Mocht het dan niks worden kan ik zaterdag nog op pad(haha).
Wie o wie helpt deze enthousiaste maar nog onzekere bakster.

Groetjes,Tessa

2

Re: Vulling en andere beginnersvragen.

Hoi Tessa Welkom bij ons taartenverslaafden. Ik gebruik dus altijd de botercrememix van de webshop onder mijn fondant en heb nergens last van. En kan je niet 2 taarten maken (eventueel stapelen als je dat al aandurft) hoef je ook niet te kiezen ;) Ik ga vrijdag ook aan de slag voor de verjaardag van mijn dochter Tessa :D die zondag 8 jaar wordt. Ik ben momenteel de kapsels aan het bakken en die gooi ik straks de vriezer in.

Groetjes, Wietske
Al mijn foto's zijn te zien op http://felicitaartjes-wietske.mijnalbums.nl/

3

Re: Vulling en andere beginnersvragen.

Hoi Tessa, Welkom in ons midden.
Waarom doe je geen limoenbavarois met verse aardbeien erop? Dan heb je alletwee wat je graag wilt. Dat is nl. ook een heerlijke en frisse combinatie. De aardbeien en mascarpone is ook heerlijk en wat zachter van smaak.
Voor wat de botercreme mix heb ik zelf geen ervaring. Ik maak het zelf volgens het recept hier van het forum. Maar volgens mij kan het gewoon wel. Fondant smelt door slagroom of door de taart in een te koude koelkast te bewaren en dan eruit te halen. Dan gaat de marsepein of fondant 'smelten'. Dat betekent dus dat er druppeltjes op komen en door de druppeltjes wordt de fondant zacht en kan het gaan zakken.
Niet zo heel leuk.
Veel succes met bakken en decoreren

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

4

Re: Vulling en andere beginnersvragen.

Ok dank je tot zover voor je antwoorden.
Kan ik de taart wel in de koelkast bewaren dan of beter buiten de koelkast.
En als ik hem vrijdag al wil maken is dat dan goed of beter zaterdag.
eventueel donderdag mijn kapsel bakken en vrijdag vullen +de rest.
heb een vorm van 35 cmx 24 cm.
Lees ik ook het 1 en ander over dat het kapsel niet gaar wordt in het midden.
heb je hier ook ervaring mee en dan misschien wat tips.
heb geen heating core of bloemnagel.

Groetjes,Tessa

5

Re: Vulling en andere beginnersvragen.

Als je kiest voor bavaroise of mascarpone moet de taart wel in de koelkast.
Van vrijdag tot zondag kan wel hoor, de restjes zullen ongetwijfeld maandag zelfs nog lekker smaken ;)

In plaats van een heating core kun je bijvoorbeeld een ijzeren sat

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag