1

Onderwerp: ??gebakken appeltjes uit laten lekken voordat je de taart ermee vult??

Hoi,

ik heb een kaneelbiscuit gebakken en wil hem morgen vullen met een laag gebakken appeltjes/rozijnen (met suiker en kaneel). voordat ik de appeltjes ertussen leg wil ik op de biscuitlaag erboven en eronder eerst met een laagje kaneelbc smeren tegen 'het soppen'.

nu twijfel ik of ik de appeltjes beter vanavond nog kan bakken en dan in een zeef alles een nachtje laten uitlekken? ik wil morgenavond de kapsels vullen en afsmeren en dan vrijdagochtend bekleden (de taarten zijn voor vrijdagavond en ik moet morgen de hele dag werken)

graag tips/ervaringen gevraagd......

groetjes Marjolein

Re: ??gebakken appeltjes uit laten lekken voordat je de taart ermee vult??

heb ook weleens appeltjes gebakken met kaneel en suiker( en afgeblust met een scheutje calvados.)
toen het een beetje was afgekoeld een eetlepel (gezeefde) custardpoeder door de appeltjes geschud.
het smaakt lekker en heeft gelijk het effect dat het evt. aanwezige vocht zich bind met de custardpoeder.
ik strooi meestal ook custardpoeder over de bodem van een appeltaart.
de smaak van custard past prima bij appeltjes en kaneel.
succes ermee.
gr. hansje

3

Re: ??gebakken appeltjes uit laten lekken voordat je de taart ermee vult??

wat klinkt dit lekker!

Everyday is chocolateday...
Schrijf je voor geweldige workshops en gastworkshops in via www.j4cake.nl