1

Onderwerp: glucosestroopmaken mislukt

Heb al gezocht en kan hier net even niets over vinden, vandaar mijn vraag.

Ik wilde zelf glucosestroop maken, maar hij werd maar niet dikker. Na 25 min op een laag pitje hebben gestaan heb ik het ervan af gehaald en hoopte dat het in zou dikken, maar niet dus.....kan ik hem nu nog eens verwarmen en dan kijken of het indikt? Als ik helemaal opnieuw begin, moet het dan nog langer opstaan?

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

2

Re: glucosestroopmaken mislukt

heb vanmiddag de "glucosestroo" nogmaals op het vuur gehad even aan de kookgebracht en weer af laten koelen.....nu is hij iets dikker geworden, maar nog niet stroperig. Ga vanavond kijken of ik chocolate leather kan maken

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

3

Re: glucosestroopmaken mislukt

dat wil ik van de week ook maken , is tie al wat dikker?
het is voor mij ook de eerste keer dus ben benieuwd.
gr. dixie

4

Re: glucosestroopmaken mislukt

Glucosestroop moet ook niet op een klein pitje. Dit moet echt inkoken, dus gas eronder!!!! minimaal 10 minuten koken op een hoge temperatuur.(pas op voor spetters, zéééér pijnlijk)

5

Re: glucosestroopmaken mislukt

gaat het dan niet aanbranden of moet je goed blijven roeren,
gr,dixie

6

Re: glucosestroopmaken mislukt

dixie schreef:

gaat het dan niet aanbranden of moet je goed blijven roeren,
gr,dixie

Nee hoor, maar je moet natuurlijk wel in de gaten houden of het al goed is ingedikt, want het kan natuurlijk wel droog koken. (krijg je caramelsuiker).

7

Re: glucosestroopmaken mislukt

hij was ietsje dikker geworden,maar niet nog niet echt stroperig heb het gewoon bij de chocolade gedaan en.......hij is gelukt!!!!!!

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

8

Re: glucosestroopmaken mislukt

Misschien heb je teveel water of te weinig suiker gebruikt.?
Ik gebruik altijd 1:1