1

Onderwerp: 'hoge' decoraties

Hoi allemaal,

Misschien een hele stomme vraag, maar ik zie op heel veel taarten van jullie hoge versieringen staan (poppetjes, huisjes, autootjes, noem maar op).
Zijn die allemaal eetbaar? Zo ja, hoe doe je dat dan met aansnijden/verdelen? Als het fondant/marsepein-figuurtjes zijn, zijn die dan niet supermachtig?
Een plakje marespein of fondant lijkt me wel te doen, maar zo'n hele grote 'klomp' is toch niet lekker lijkt me?

Re: 'hoge' decoraties

Die poppetjes e.d. zijn decoratie maar doorgaans wel eetbaar.
Het is toch niet echt de bedoeling dat je die opeet hoor, de meeste mensen halen ze er gewoon vanaf om te bewaren of nog even te kunnen bewonderen.
Soms vindt men ze wel erg lekker, dus dan worden ze gewoon opgegeten :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: 'hoge' decoraties

zelf ben ik niet zo van de 'hompen'  marsepein. maar ik ken genoeg mensen die dat wel zijn.  je kan zo rond sinterklaas toch ook overal marsepeinen figuurtjes kopen om zo op  te eten?

fondant is wel erg zoet/smakeloos....

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

4

Re: 'hoge' decoraties

http://www.deleukstetaarten.nl/foto/325 … mpelaars)/

Als je nou naar deze kijkt: ik vroeg me af: hoe eet je die? Hahahahaha.
Hij ziet er overigens supermooi uit....

Maar dan haal je dus de versiering eraf en die geef je aan de grootste liefhebber om op te knabbelen, of verdeel hem in stukjes.. Zoals het marsepeinen varken dat je rond deze tijd bij de bakker ziet liggen.. plake eraf.

Overigens vind ik wel een groot verschil bestaan tussen zoet en smakeloos

Re: 'hoge' decoraties

bekleden?

[move]---> td algemeen

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: 'hoge' decoraties

De poppetjes worden meestal door kinderen opgegeten. Die zijn vaak niet zo kritisch, zo mag een stuk fondant stijf staan de van de tylose, ze knabbelen er toch aan!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek