1

Onderwerp: boetseren, balletje word niet egaal, maar er blijven kreukels in zitte

Ik moet een peer vormpje maken, heb fondant met tylose er door. hoeveel ik ook kneed, of warm maak of what ever, ik krijg er gewoon geen balletje of peer vormig dingetje van gemaakt.
Tenminste geen egaal, zonder kreukels balletje.
Iemand tips?

Re: boetseren, balletje word niet egaal, maar er blijven kreukels in zitte

Blijven rollen in je handen, dan moet het goedkomen.
Niet verwarmen hoor, al weet ik niet precies wat je daarmee bedoelt...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: boetseren, balletje word niet egaal, maar er blijven kreukels in zitte

nou ik heb me net al een uur sufgerold maar dat werkte dus niet.
Verwarmen bedoel ik mee heel ff de magnetron in om het wat soepeler te maken.
dus ik weet niet wat er mis gaat maar ik word er knotsgek van

4

Re: boetseren, balletje word niet egaal, maar er blijven kreukels in zitte

en als je een balletje rolt met je vingers tot er geen kreukjes meer inzitten..
en dan met je handpalmen aan de ene kant rollen tot het puntiger is (dus peervormig)

lukt het dan? en met een beetje crisco?

magnetron droogt uit en daardoor krijg je nog meer scheuren e.d.

5

Re: boetseren, balletje word niet egaal, maar er blijven kreukels in zitte

nou, ik denk dat ik er teveel tylose door heen gedaan heb. dus heb dit nu een beetje vermengt met wat gewone fondant, en dan nu even laten liggen zo nogmaals proberen.

Re: boetseren, balletje word niet egaal, maar er blijven kreukels in zitte

Normaal gesproken kun je ervan uitgaan dat je 1 theelepeltje tylose op 250-300 gram fondant nodig hebt.
In de magnetron droogt je fondant enorm snel uit, dus dat zou ik echt absoluut nooit doen hoor.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: boetseren, balletje word niet egaal, maar er blijven kreukels in zitte

ik zou er absoluut crisco doorheen kneden

Ik zing mijn eigen wijsje!

8

Re: boetseren, balletje word niet egaal, maar er blijven kreukels in zitte

het lag denk ik echt aan de hoeveelheid tylose, want nu ik er wat gewone fondant doorheen gekneed heb, gaat het goed.
Hartstikke bedankt voor het meedenken.
Haha! zo erg als je haast tegen frustratie aan zit

9

Re: boetseren, balletje word niet egaal, maar er blijven kreukels in zitte

Het klinkt raar, maar met linksom draaien worden ballen gladder dan met rechtsom draaien  ;)

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

Re: boetseren, balletje word niet egaal, maar er blijven kreukels in zitte

Is dat dan net iets als linksdraaiende yoghurt?  :lol:
Bij mij maakt de draairichting niks uit, volgens mij kan ik niet eens linksom draaien  :think: .... Maar de snelheid maakt dan wel weer uit omdat de fondant dan net iets warmer wordt en dus egaler.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: boetseren, balletje word niet egaal, maar er blijven kreukels in zitte

:lol:

12

Re: boetseren, balletje word niet egaal, maar er blijven kreukels in zitte

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Is dat dan net iets als linksdraaiende yoghurt?  :lol:
Bij mij maakt de draairichting niks uit, volgens mij kan ik niet eens linksom draaien  :think: .... Maar de snelheid maakt dan wel weer uit omdat de fondant dan net iets warmer wordt en dus egaler.

Het klinkt inderdaad raar, ik wilde er eerst ook niet aan, maar na het diverse keren te hebben uitgeprobeerd ben ik toch tot de conclusie gekomen dat het werkt (bij mij dan  :D )

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties