1

Onderwerp: taart 7,5 cm

Hoi,

Ik heb een bakvormpje van 7,5 bij 7,5.
Ik maak altijd biscuit 2 (recept)

Hoeveel beslag maak ik hiervoor?

gewoon 1 ei, 30gr suiker en 30gr bloem? en dan nog een zakje vanille suiker?

Mijn man lust geen fondant/marsepein. Maar ik wil als mijn schoonouders terug komen uit de U.S.A (zijn 2,5 maand weg geweest) een taartje maken. Maar dan ook een gebakje voor Vincent zonder fondant.

Vandaar de vraag.

Groetjes Christa!

2

Re: taart 7,5 cm

Zo 1,2,3 weet ik niet hoeveel beslag je moet maken.
Maar kan je man niet gewoon de fondant/marsepein van zijn stukje taart van de buitenkant eraf halen? ;)

~ Never waste a good crisis... ~

3

Re: taart 7,5 cm

Heb je niet nog wat extra bakvormen, zodat je gewoon een normale hoeveelheid beslag kunt maken, en dan naast het kleine taartje voor je man, nog een andere bakt die je dan invriest voor de volgende keer?

Groetjes, Monica

4

Re: taart 7,5 cm

Hoi,

ja, ik heb wel andere hoor! maar ik dacht dat is een mooi formaatje.
Ik merk dus dat het geen maat is, die iedereen gebruikt.
Ik heb em besteld in de webshop......
PME deep round cake pan 7,5 x 7,5

Uhm....dan moet ik het maar eens proberen dus.
Ik heb wel een blanda 12cm. Dat kan ook, eet ie maar geen taart.

En toch blijf ik me afvragen hoeveel beslag er in moet.

Groetjes Christa!

Re: taart 7,5 cm

ik zou beslag maken van 1 ei en dan als je uitgemixt bent en je je bakvorm vult, stoppen bij 2/3 :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: taart 7,5 cm

Volgens mijn berekening: gaat er 0,33 liter in de 7,5 x 7,5 vorm.

1 ei is 0,5 liter, dus voor dit maatje heb je ongeveer 2/3 ei nodig. Beetje ingewikkeld, maar je kan wegen hoeveel 1 ei is en dat dan 2/3.

Begrijp je me?

7

Re: taart 7,5 cm

het was eigenlijk niet de bedoeling dat ie zo klein was....ik dacht dat ie breder was. whahahahaha.

ienemini taartje dus. Ik ga het proberen met 1 ei en dan stoppen bij 2/3 met gieten....
Een 2/3 ei afmeten...??? ja, ik snapt em. Maar ga toch voor de makkelijke manier....beslag maken, gieten en stoppen bij 2/3e en dan kijken wat het doet.

Hoe lang moet je dan bakken bij 1 ei?? en hoeveel graden.

Normaal bak ik 160 graden hete lucht, 45 minuten of langer.

Groetjes Christa!