1

Onderwerp: Inzakken in de oven

Hallo allemaal,

Ik lees veel vragen over het inzakken van de cupcakes wanneer deze uit de oven gehaald worden. Mijn cupcakes krijgen niet eens de kans om in te zakken als ze uit de oven gehaald worden, maar zakken al in als ze in de oven staan :(

Iemand een idee wat het probleem is?

Groetjes Tamara

2

Re: Inzakken in de oven

ik heb dat ook....Ik was vanmiddag bij de open dag van taartshoppie en daar kreeg ik het advies om minder 'heet' te bakken, of langzaam op te voeren. Dus bijvoorbeeld 13 minuten 130 graden, 13 minuten 150 graden en 13 minuten 170 graden. Aanpassen aan hoeveelheid van de vorm/baktijd natuurlijk.....Dan schijnt ie mooier omhoog te komen.

Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ga dit zeker uitproberen!

3

Re: Inzakken in de oven

Vanmiddag nog even getest, en inderdaad het gaat iets beter om ze op een lagere temperatuur en wat langer in de oven te doen!

Het resultaat is alleen nog niet echt super, dus ga binnenkort eens even speuren op deze site naar een goed recept  :Y