Onderwerp: limoenbavarois
Dit is een heel lekker recept voor bavarois, iedereen vindt hem altijd lekker en het vriendje van mijn zus vindt het zo lekker dat hij al een 3 stukken taart achter elkaar opgegeten heeft!
ingrediënten:
75 ml. limoensap
75 gr. poedersuiker
75 gr. kwark
3 1/2 blaadje gelatine
250 ml. slagroom
Week de gelatine in water, klop het limoensap samen met de poedersuiker en de kwark glad. Los de gelatine op in een beetje kokend water en klop de gelatine door het limoenmengsel. Klop dan de slagroom stijf en schep die voorzichtig door het limoenmengsel. Laat het ongeveer 2 uur opstijven.
groetjes,
Pauline
en vond het verrukkelijk, heel fris en romig!! Ik zou wel een dijkje van botercreme gebruiken in de taart als je die met marsepein gaat bekleden. En een dag van te voren kan makkelijk, stijft het alleen maar lekker op! :-) Je moet alleen wel de taart dan in de koelkast bewaren maar dat gaat bij mij altijd prima met de marsepein (ik zet hem in m´n gewone koelkast, iets lager de stand en de taart in een kartonnen taartdoos).