1

Onderwerp: Ik krijg geen witte marsepein gekleurd, het blijft creme!!! argg!!!!

Ik heb marsepein van funcakes 1;4
Ik wilde deze wit maken met americolor. Ik heb onderhand een half flesje er in gespoten en hij blijft creme achtig.
Ik heb wel petal base gebruikt op de ondergrond.
Heeft iemand een hoe dit kan????

Bedankt vast voor de tips.

Leef je leven en volg de weg die bij je past!

2

Re: Ik krijg geen witte marsepein gekleurd, het blijft creme!!! argg!!!!

Sorry, geen tips.... ik gebruik altijd fondant. Lees hier wel dat marsepein wit maken niet echt een aanrader is... :s  Maar daar heb jij niks aan...

Misschien nog iemand met de gouden tip?

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

3

Re: Ik krijg geen witte marsepein gekleurd, het blijft creme!!! argg!!!!

ja ik werk altijd met marsepein maar dan de 1:3 van zeelandia en die meng ik met superwhite van sugarflair en die wordt toch echt wit.

4

Re: Ik krijg geen witte marsepein gekleurd, het blijft creme!!! argg!!!!

1:4 is prima wit te krijgen met Sugarflair extra white :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Ik krijg geen witte marsepein gekleurd, het blijft creme!!! argg!!!!

oke, een ander merk dus! thankx!

Leef je leven en volg de weg die bij je past!

Re: Ik krijg geen witte marsepein gekleurd, het blijft creme!!! argg!!!!

of nog meer kleurstof erin :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7

Re: Ik krijg geen witte marsepein gekleurd, het blijft creme!!! argg!!!!

Uiteindelijk is hij wit geworden.....
Ik heb de marsepein even in de koelkast gelegd.
Helaas was hij daarna niet meer zo makkelijk te verwerken.
Brak snel en voelde "vreemd" aan.....

Leef je leven en volg de weg die bij je past!

8

Re: Ik krijg geen witte marsepein gekleurd, het blijft creme!!! argg!!!!

Waarom in de koelkast gelegd?

9

Re: Ik krijg geen witte marsepein gekleurd, het blijft creme!!! argg!!!!

Karin09 schreef:

Waarom in de koelkast gelegd?

Wil ik ook graag weten  :Y .
En ik denk dat ik de sugarflair ook eens ga proberen. Americolor is idd een drama  :mad:

10

Re: Ik krijg geen witte marsepein gekleurd, het blijft creme!!! argg!!!!

de marsepein was zo warm  (" heet " ) geworden dat er niet meer mee te werken was. Dus heb ik de marsepein laten afkoelen.....

Leef je leven en volg de weg die bij je past!

11

Re: Ik krijg geen witte marsepein gekleurd, het blijft creme!!! argg!!!!

marsepein (suiker) wordt plakkerig van de condens van de koelkast, je kunt het dan beter e ven op kamertemperatuur laten rusten

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

12

Re: Ik krijg geen witte marsepein gekleurd, het blijft creme!!! argg!!!!

Ik vind alleen sugar flair extra white te droog en whitener van Wilton te nat, dus ik gebruik altijd half om half en krijg er prima witte marsepein van  :Y

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

13

Re: Ik krijg geen witte marsepein gekleurd, het blijft creme!!! argg!!!!

Esther68 schreef:
Karin09 schreef:

Waarom in de koelkast gelegd?

Wil ik ook graag weten  :Y .
En ik denk dat ik de sugarflair ook eens ga proberen. Americolor is idd een drama  :mad:


Ik kleur altijd met Americolor en heb er geen problemen mee.
Ik krijg mijn Zeelandia marsepein 1:3 echt super wit.

14

Re: Ik krijg geen witte marsepein gekleurd, het blijft creme!!! argg!!!!

mvdkolk schreef:
Esther68 schreef:
Karin09 schreef:

Waarom in de koelkast gelegd?

Wil ik ook graag weten  :Y .
En ik denk dat ik de sugarflair ook eens ga proberen. Americolor is idd een drama  :mad:


Ik kleur altijd met Americolor en heb er geen problemen mee.
Ik krijg mijn Zeelandia marsepein 1:3 echt super wit.

Ik krijg mijn Zeelandia wel witter dan creme maar niet echt wit. En ik zie de amandelstukjes toch wel een beetje. Ook gaat er bijna een half flesje is.Of is dit bij iedereen? :lol: