1

Onderwerp: Fondant...... icing??

Ik heb hier bij een pasticceria-groothandel fondant gekocht.
Tenminste... dat dacht ik. Ik heb de verkoper om fondant gevraagd en gezegd wat ik ermee wil (uitrollen en taart mee bedekken).
Hij gaf me een emmer van 7 kg van het Zwitserse merk 'Carma'.
Ik blij, dat ik het hier in Italie heb gevonden (voor dezelfde prijs).

Maar nu zag ik zonet dat er bij de engelse vertaling van de ingredienten 'white icing' staat.

Wel staan er een paar plaatjes van pasta die uitgerold wordt en over een taart gelegd.

Maar nu vraag ik me af of iemand weet of dit gewoon toch fondant is?? Gewoon proberen? Of terug naar de winkel?

2

Re: Fondant...... icing??

ff ge-googled maar t lijkt er op dat t gewoon rolfondant is. :)

zie: http://www.carma.ch/cms_files/N-1316-Bestand.pdf

kijk anders even op de site van hun of je de emmer kan herkennen als je zeker wilt zijn. :)

http://www.google.nl/#hl=nl&source= … 45b19e7b6c    *2e linkje*

3 Laatst bewerkt door Adrienne (05-11-2010 19:32)

Re: Fondant...... icing??

In Engels wordt fondant ook wel als roll-out icing verkocht, dus het kan best gewoon kloppen :Y

Bv deze:
http://www.google.com/imgres?imgurl=htt … &ty=85

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

4

Re: Fondant...... icing??

Thanks!
Dat ik er zelf nog niet op was gekomen om even te googlen...  :grr:
De mijne zit er inderdaad bij, het is de Massa Ticino Tropic. Speciaal geschikt voor warm en vochtig klimaat... Ik ben benieuwd!