Onderwerp: Kan dit buiten de koeling ??
Als ik een taart maak met meringue botercrème chocolade en overgiet met ganache, moet die dan na het opstijven IN of kan hij ook buiten de koelkast blijven ??
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Kan dit buiten de koeling ??
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Als ik een taart maak met meringue botercrème chocolade en overgiet met ganache, moet die dan na het opstijven IN of kan hij ook buiten de koelkast blijven ??
Volgens mij mag dat buiten de koeling maar ik heb geen ervaring ermee dus wacht even af wat de experts zeggen
ganache kan buiten de koeling als de room boven de 80 graden is geweest, en meringue creme.... waar maak jij die mee? vers eiwit of eiwitpoeder? de poeder kan namelijk sowieso buiten de koeling. Maar de verse eiwit, daar zijn de meningen over verdeelt of het eiwit veilig is.
Rauw eiwit moet in de koeling, verhit eiwit mag buiten de koeling.
ganache kan buiten de koeling als de room boven de 80 graden is geweest, en meringue creme.... waar maak jij die mee? vers eiwit of eiwitpoeder? de poeder kan namelijk sowieso buiten de koeling. Maar de verse eiwit, daar zijn de meningen over verdeelt of het eiwit veilig is.
Rauw eiwit moet in de koeling, verhit eiwit mag buiten de koeling.
Maak het met verse eiwit, maar verhit hem altijd héél goed, ik heb deze ook altijd uit de koeling hoor en nog geen problemen mee gehad.
ging me ook eigenlijk om de ganache, maar dan zal ik die ook flink verhitten, THX !!
Ligt eraan hoe lang. Ik gebruik swiss meringue als vulling en als afsmeer. Ik gebruik gepasteuriseerd eiwit geen verse of poeder. Dus daar weet ik niks vanaf. Maar als ik die heb gemaakt, laat ik hem een uurtje opstijven of een nachtje en als ik hem dan bekleedt met fondant de volgende dag. (En hij is dus van binnen koud) dan kan ik hem gerust iets van 8 uur buiten de koelkast houden om te decoreren. Kamertemp. (20 graden zeg maar) Maar dat kan geen dagen lijkt me. Hetzelfde met ganache. Ik kook de slagroom een paar minuutjes en als hij dan met de chocolade opstijft kan hij best lang buiten de koelkast. Maar dat is proberen. Heb in het begin veel geproefd voor mezelf.
Ligt eraan hoe lang. Ik gebruik swiss meringue als vulling en als afsmeer. Ik gebruik gepasteuriseerd eiwit geen verse of poeder. Dus daar weet ik niks vanaf. Maar als ik die heb gemaakt, laat ik hem een uurtje opstijven of een nachtje en als ik hem dan bekleedt met fondant de volgende dag. (En hij is dus van binnen koud) dan kan ik hem gerust iets van 8 uur buiten de koelkast houden om te decoreren. Kamertemp. (20 graden zeg maar) Maar dat kan geen dagen lijkt me. Hetzelfde met ganache. Ik kook de slagroom een paar minuutjes en als hij dan met de chocolade opstijft kan hij best lang buiten de koelkast. Maar dat is proberen. Heb in het begin veel geproefd voor mezelf.
Het is ook voor ons zelf hoor enne.....als ik hem heeeel lekker maak dan hoeft hij ook niet zo lang buiten de koeling gaat om een dag ofzo dus neem aan dat dat dan wel zal lukken, bedankt !
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Kan dit buiten de koeling ??
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.