1

Onderwerp: royal icing uitharden

Hallo allemaal,

Ik heb via de webshop Royal Icing gekocht. Voor een Halloweentaartje heb ik heb gebruikt. Geweldig spul. Alleen het werd niet hard. Wel een beetje maar niet zoals ik op koekjes zie.
Is dit omdat een koekje een andere structuur heeft (heb het nog niet op koekjes geprobeerd, maar dat is wel de bedoeling vandaar deze vraag).
Doe ik er dan teveel water bij of doe ik iets anders niet goed?

Help  :(

Re: royal icing uitharden

Had je de taart bekleed?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: royal icing uitharden

Nee ik had daar geen tijd voor. Het concept was gewoon de icing erover als glazuur. Maar de bedoeling was dat het hard zou worden.

Re: royal icing uitharden

Als je taartje een beetje vochtig was door de vulling, jam, botercrème of gewoon van zichzelf, zal de RI niet echt uitharden, of het duurt ontzettend lang.
Ook kan het zijn dat je taartje wat vettig was door de bc of van zichzelf, dan hardt het ook niet uit.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: royal icing uitharden

Of als je niet de hele verpakking ineens hebt gebruikt. Dan heb je kans dat het eiwit nog in de rest zit.

If life gives you lemons, make lemoncurd.