Onderwerp: Appeljellie
Een 'jam' simpel te maken, te gebruiken als tussenlaagje, of overal waar je gezeefde abrikozenjam voor gebruikt. Aaangenaam van smaak en kids zijn er dol op.
250 ml appelsap (bvb goudappeltje)
12 frambozenzuurtjes
250 gram gelatinesuiker extra
Frambozenzuurtje fijnstampen in de vijzel en in een pan met dikke bodem geven. appelsap en de geleisuiker erbij.
Verhitten totdat het kookt en 5 tot 10 minuten zachtjes laten koken intussen blijven roeren. Eventueel schuim afscheppen.
Door een zeefje afgieten in een schone pot, afsluiten 5 minuten op de kop dan keren en verder laten afkoelen, bewaarbaar in de koelkast voor ongeveer 2 weken na opening. (koelkast is aan te raden aangezien geleisuiker extra minder suiker bevat dan gewone geleisuiker)
Je kunt het ook af laten koelen en in kleine hoeveelheden invriezen, voor het gebruik ontdooien, je kunt het ook gebruiken als glaceer over een fruitvlaai, gewoon smelten met een beetje water en met de kwast verdelen over het fruit.