1

Onderwerp: curd van kweepeer

ik heb van 't weekend een nieuwe taartvulling uitgeprobeerd. Curd van kweepeer :P . Smaakte een beetje naar honing.

ingredienten:
400gram kweepeer(zonderklokhuis) geschild en in stukje gesneden
4 grote eieren
160 gram suiker
50 ml citroensap
snufje zout
115 gram koude boter, in stukken


kook de stukjes kweepeer in water tot ze zacht zijn. Giet af en pureer ze in een steelpan met 50 ml van het kookvocht. Klop de eieren los met de suiker, citroensap en het zout/

meng door de afgekoelde (ca 50 graden) kweepeerpuree. Verwarm het mengsel au-bain-marie.

roer rustig met een houten lepel. De curd is klaar als hij dik is geworden en een temperatuur van 72-75 graden heeft bereikt (na ca 20 minuten)

laat tot 45-50 graden afkoelen en roer de boter er stukje voor stukje doorheen.

groetjes Anneliek

2

Re: curd van kweepeer

klinkt ingewikkeld. Maar lijkt me echt heerlijk!!! Ik vind kweeperen altijd zo lekker ruiken!

If life gives you lemons, make lemoncurd.