Onderwerp: De lekkerste appelbollen
Ik haal zoveel info van dit forum, dat ik ook graag iets terug wil doen. Omdat ik nog maar net begin, kan ik jullie nog niet van tips voorzien. Dan maar een recept... dit is echt heel erg lekker, lekkerder kan je ze eigenlijk niet kopen.
Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
Eet smakelijk!
Ingredienten:
- 6 kleine appels, elstar
- 150 gram amandelspijs
- 1,5 eiderdooier
- 6 plakjes bladerdeeg
- 6 klontjes boter
- 20 gram gehakte walnoot
- snufje kaneel
- kaneelsuiker (70 gram suiker vermengd met 1 tl kaneel)
Bereiding (voor 6 appelbollen):
Appels schillen, klokkenhuizen uitboren. Spijs mengen met eidooier, walnoot en kaneel. De appels hiermee vullen. Balderdeeg uitrollen (of wat uit elkaar trekken). Zet de appel op de bladerdeeg, maak de randen van het deeg nat, leg een klontje boter op de appel en vouw het deeg om de appel heen. Bladerdeeg aan de buitenkant natmaken en door de kaneelsuiker rollen.
Op bakpapier zetten, in 25 minuten, 200 graden hetelucht goudbruin bakken, in het midden van de oven.