1

Onderwerp: Waarom dag van tevoren biscuit bakken?

Bij de webshop bij de biscuitmix staat dat je de biscuit na het bakken een nacht in de vriezer zou moeten leggen en de volgende dag een uur van tevoren eruit moet halen. (nou ja, moeten.....?)
En ik lees hier van anderen ook wel dat ze de biscuit een dag van tevoren bakken en een dag later gaan vullen, afsmeren en decoreren.
Waarom is dit?
En is het echt verkeerd / minder lekker als je alles op 1 dag doet?

Groetjes Bianca

Re: Waarom dag van tevoren biscuit bakken?

Het werkt gewoon lekkerder als je het even een dagje in de koelkast of vriezer laat staan.
Verse biscuit is namelijk heel lastig strak te bekleden.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Waarom dag van tevoren biscuit bakken?

maar als je, je bescuit een nacht in vriest, en je bekleed/decoreerd hem een dag daarna, kun je de taart dan nogmaals een keer in vriezen??

4

Re: Waarom dag van tevoren biscuit bakken?

Nou het is ook handig om de tijd die alles kost wat te kunnen verdelen... alles op 1 dag is nogal haasten soms  :lol:

Re: Waarom dag van tevoren biscuit bakken?

Ik weet niet of je het nog kunt invriezen daarna, ik vries mijn taarten nooit of te nimmer in.
Maar waarschijnlijk zal er met het biscuit niks geks gebeuren dan.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Waarom dag van tevoren biscuit bakken?

Als je 'm in de koelkast bewaart doe je dat toch gewikkeld in keukenrol?
En in de vriezer in een grote zak?
Of maakt het niet uit?

Groetjes Bianca

7

Re: Waarom dag van tevoren biscuit bakken?

ik doe t altijd in zakken en eigenlijk nooit in de koelkast

8

Re: Waarom dag van tevoren biscuit bakken?

Ik bak een dag van te voren omdat ik inderdaad had begrepen dat het anders erg brokkeld bij het snijden. Ik verpak 'm goed ik folie, maar vries 'm niet in. De smaak is dan echt nog prima (niet droog oid).

9

Re: Waarom dag van tevoren biscuit bakken?

Ik maak het ook een dag vantevoren en bewaar het in een pedaalemmerzak, ook nooit in de koeling of vriezer. Werkt prima :thumb:
Volgens mij droogt het biscuit alleen maar uit als je het zo in de koelkast legt.

Re: Waarom dag van tevoren biscuit bakken?

Ik heb het nu ook een dag van tevoren gebakken en in folie gewikkeld (en voor de zekerheid ook nog in een pedaalemmerzak gedaan  :D )
En hij is nog erg luchtig en absoluut niet droog. Het lijkt zelfs wel of ie wat zachter is geworden. Na het bakken vond ik de buitenkant een beetje krokant aanvoelen, maar dat is nu ook verdwenen.
Ik ben dus erg blij met deze tip!

Groetjes Bianca