1

Onderwerp: Chocolade ganache strak en glad?

Wie heeft een tip om een taart mooi glad te bekleden met chocolade ganache? Meestal doe ik het in twee laagjes en gebruik ik een paletmes, maar ook dan houd ik nog hobbels en bobbels over.....
:rolleyes:

2

Re: Chocolade ganache strak en glad?

Kaataartje,

Mijn man is expert in het maken van chocolade taart...  ik heb hem even gevraagd hoe hij het glad krijgt...

tip van mijn man luidt dus:

- chocola vloeibaarder maken door meer room bij te voegen
- je palet mes iets schuiner houden (niet drukken maar er overheen wrijven)
- en eventueel een extra laag chocolade ganache...

ik hoop dat je er wat aan hebt... ik hoor het graag.

Groetjes Cikolata

Gelukkig word ik van de kleine dingen...
Maar ook van taarten maken voor lieve mensen!!!

3 Laatst bewerkt door chocobroodje (15-10-2010 03:03)

Re: Chocolade ganache strak en glad?

De truuk is om geen mes te gebruiken ;). Kijk maar eens bij de how to... daar staat het super goed in uitgelegd ik had een mooie strakke taart :)