1

Onderwerp: Een paar vragen

Ik ben net begonnen met taarten bakken. Zaterdag de eerste gemaakt. Zag er niet helemaal strak uit, maar smaken deed hij wel.
Nu mijn vragen:

Ik heb nu mij taart op de onderkant van het bakblik laten liggen, maar is hier een andere oplossing voor?

Wat is het verschil tussen de bakblikken van hier en van de blokker o.i.d.?

Mijn fondant begon wat te doorschijnen tijdens het opbrengen. Kan het zijn dat ie te dun was. Ik voor een 26 cm taartvorm (gewone) 250 gram fondante gebruikt.

Alvast bedankt.

2 Laatst bewerkt door djehr (04-10-2010 17:31)

Re: Een paar vragen

Allereerst gefeliciteerd met je eerste taartje ;)

Voor het 'onderbord voor je taartje heb je verschillende mogelijkheden.
1. cakeboards (4mm dik) of cakedrums(10mm dik), te koop bij de webshop. http://www.deleukstetaartenshop.nl/inde … 2b47fd847a  en http://www.deleukstetaartenshop.nl/inde … ath=85_173
2. een mooie taartschaal
3. een mdf plaatje dat je bekleed met inpakpapier en daaroverheen bloemenfolie.

Alles is mogelijk. Is maar net wat je het leukst vindt. De MDF plaatjes worden veel gebruikt. Niet alleen omdat ze goedkoop zijn maar ook omdat ze meerdere keren te gebruiken zijn en je ze kunt aanpassen aan je taart.

Je kunt als beginnend bakster gewoon beginnen met de springvormen van de Blokker, hoor. Ik gebruik ze ook nog steeds maar ga langzaam aan over op de PME pannen. Ik vind dat daar de cakes mooier uit komen. Maar is ook wel een behoorlijke investering. Misschien kun je dat geld beter gebruiken voor wat andere taartspulletjes.

Tot slot..Je hebt inderdaad te weinig fondant gebruikt. Bij de tabellen links in beeld kun je zien dat je voor een taart van 26 cm ongeveer 650 gram marsepein of fondant nodig hebt. Als de marsepein iets dikker is wordt je taartje ook wat strakker bekleed.