Onderwerp: Botercreme vraagje.
Vandaag voor het eerst botercreme gekocht maar moet je dit aanmaken met normale boter of roomboter?
Wat is jullie ervaring?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Botercreme vraagje.
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Vandaag voor het eerst botercreme gekocht maar moet je dit aanmaken met normale boter of roomboter?
Wat is jullie ervaring?
Ik gebruik altijd bertoli met de blauwe wikkel
Roomboter is het lekkerst , kan gewoon de goedkoopste zijn hoor!
ik heb altijd zaanse hoeve boter..
Roomboter
Altijd roomboter
Ik gebruik altijd roomboter, vind ik het lekkerste!
Dan haal ik van de week nog even roomboter in huis Bedankt voor alle antwoorden!
Wat bedoel je eigenlijk met gewone boter??
Wat bedoel je eigenlijk met gewone boter??
Zeeuws meisje etc
Ik gebruik altijd ongezouten roomboter
Merk maakt me op zich niet uit
Ik gebruik ook altijd roomboter en de goedkoopste.
Zeeuws Meisje is margarine
Ik heb laatst voor het eerst de botercrememix van de webshop gemaakt met roomboter.....en precies de verhoudingen aangehouden zoals op de zak.
De botercreme was echt heel romig en zacht....volgens mij zoals het hoort.
De overige botercreme heb ik ingevroren en laatst weer gebruikt.
Maar ik vond hem vrij nat....heel anders dan voor het invriezen.
De smaak was gelukkig wel het zelfde.
Ik heb de bc nadat die ontdooit was meteen gebruikt en niet meer geklopt, alleen heel even doorgeroert......of is dat juist het probleem?
Wie o wie kan mij vertellen wat er niet goed gaat.
Groetjes Marianne
Suikertaartjes-Suuz schreef:Wat bedoel je eigenlijk met gewone boter??
Zeeuws meisje etc
Dat is inderdaad margarine
Als er in wat voor recept dan ook boter moet, wordt altijd roomboter bedoeld tenzij anders vermeld.
wjanzen schreef:Suikertaartjes-Suuz schreef:Wat bedoel je eigenlijk met gewone boter??
Zeeuws meisje etc
Dat is inderdaad margarine
![]()
Als er in wat voor recept dan ook boter moet, wordt altijd roomboter bedoeld tenzij anders vermeld.
Kijk weer wat geleerd
Bedankt allemaal!
maar moet je dan voor die botercreme ongezouten of gezouten roomboter hebben?
De overige botercreme heb ik ingevroren en laatst weer gebruikt.
Maar ik vond hem vrij nat....heel anders dan voor het invriezen.
De smaak was gelukkig wel het zelfde.Ik heb de bc nadat die ontdooit was meteen gebruikt en niet meer geklopt, alleen heel even doorgeroert......of is dat juist het probleem?
Wie o wie kan mij vertellen wat er niet goed gaat.
Groetjes Marianne
als je botercreme uit de vriezer haalt en gebruikt kan je hem het beste altijd even au bain marie verwarmen en hem dan pas weer even doorkloopen dan word hij gewoon weer zoals ervoor
maar moet je dan voor die botercreme ongezouten of gezouten roomboter hebben?
altijd ongezouten
oké dankjewel
en dan had ik nog een vraag, ik wil als vulling tussen de lagen aardbeien- of frambozen jam doen en ook banketbakkersroom, is dit een goede combi? en kunnen er dan ook nog echte aardbeien of framboosjes (allebei uit diepvries ) tussen of wordt dit teveel?
en hoe moet ik een goede botercreme maken?
mvdkolk schreef:De overige botercreme heb ik ingevroren en laatst weer gebruikt.
Maar ik vond hem vrij nat....heel anders dan voor het invriezen.
De smaak was gelukkig wel het zelfde.Ik heb de bc nadat die ontdooit was meteen gebruikt en niet meer geklopt, alleen heel even doorgeroert......of is dat juist het probleem?
Wie o wie kan mij vertellen wat er niet goed gaat.
Groetjes Marianne
als je botercreme uit de vriezer haalt en gebruikt kan je hem het beste altijd even au bain marie verwarmen en hem dan pas weer even doorkloopen dan word hij gewoon weer zoals ervoor
@ margreth
Thx....ga ik de volgende keer eens proberen.
ik gebruik ook ongezouten roomboter. zeeuws meisje heb ik bij gebrek aan beter ook weleens gebruikt. maar da's wel minder lekker!
en de botercreme mix moet je alleen gebruiken als vulling! voor het afsmeren van de buitenkant moet je 1:1 botercreme gebruiken, anders gaat je bekleding smelten.
dit heeft niks met je vraag te maken, dus misschien weet je dat al. maar dit was mijn grote beginnersfout, en ik baalde daar zo erg van! zou het zonde vinden als het jou ook gebeurt
Is een vulling van banketbakkersroom met aardbeienjam/frambozenjam en losse aardbeien/frambozen (diepvries) lekker, of wordt dit weer iets te veel?
Is een vulling van banketbakkersroom met aardbeienjam/frambozenjam en losse aardbeien/frambozen (diepvries) lekker, of wordt dit weer iets te veel?
Ja hoor kan prima
ik gebruik ook ongezouten roomboter. zeeuws meisje heb ik bij gebrek aan beter ook weleens gebruikt. maar da's wel minder lekker!
en de botercreme mix moet je alleen gebruiken als vulling! voor het afsmeren van de buitenkant moet je 1:1 botercreme gebruiken, anders gaat je bekleding smelten.
dit heeft niks met je vraag te maken, dus misschien weet je dat al. maar dit was mijn grote beginnersfout, en ik baalde daar zo erg van! zou het zonde vinden als het jou ook gebeurt
Ik heb nog nooit botercreme gebruikt om af te smeren had toen iets gekocht in de winkel (kom even niet op de naam) maar 1 op 1 vind ik niet zo lekker maar had gelezen dat een zakje vanille suiker het lekkerder maakt dus dat ga ik ook maar is proberen.
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Botercreme vraagje.
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.