1 Laatst bewerkt door Wanda (30-09-2010 15:52)

Onderwerp: Hellupie!!! Botervrem witte ganache vraag

Hallo allemaal...
Ik ben een beetje voorbarig te werk gegaan en heb alvast botercreme op basis van witte ganache gemaakt maar...
Moet hem pas zondagochtend gebruiken...
Kan ik het zolang in de koelkast bewaren?
Heb nog niet zoveel ervaring maar vind het allemaal zo leuk dat ik soms een beetje doorsla :o

Oja en ik moet een bumba plaatje op de taart maken met fondant kan ik deze nu al maken en dan in huishoudfolie bewaren?(hij moet zacht blijven en niet vochtig worden wel of niet in de koelkast dan?)


Ik hoop dat jullie me kunnen helpen...

2 Laatst bewerkt door @ppeltje (30-09-2010 16:05)

Re: Hellupie!!! Botervrem witte ganache vraag

De botercrème kun je volgens mij gewoon in de koelkast bewaren. Wel even op kamertemperatuur laten komen voordat je het gaat gebruiken, anders is het zo hard.

Het Bumba plaatje, heb je die gepuzzeld?
Zo ja, dan kun je hem het beste in de vriezer bewaren, met wat folie er overheen. Dan is ie hard en kun je gemakkelijk de folie waarop je de puzzel hebt gemaakt eraf halen. Door de condens die op het plaatje komt, blijft deze perfect op het beklede taartje zitten.

Succes!  :thumb:

Dat is toch een TAART waard!

3 Laatst bewerkt door Wanda (30-09-2010 17:27)

Re: Hellupie!!! Botervrem witte ganache vraag

Oh @ppeltje bedankt voor je antwoord!!!
Vooral de tip voor het puzzelen ben ik erg blij mee wist ook al helemaal niet hoe ik bumba op die taart ging krijgen :s
Echt super bedankt!!!
Oja en trekt die condens dan weg?

4

Re: Hellupie!!! Botervrem witte ganache vraag

Iemand enig idee of de condens wegtrekt en zoja hoelang dit ongeveer duurt?
Alvst bedankt :)