1 Laatst bewerkt door wensTaart (28-09-2010 23:09)

Onderwerp: Bekleden met fondant anders dan met marsepein?

Hallo andere Suuz... Ik ben ook een Suzanne; bak al een paar jaar taarten, bekleed ze doorgaans met fondant, maar wil nu eens met marsepein bekleden. Gaat dat ook over een afgesmeerde laag botercreme?

voortaan wensen met een Taartje i.p.v. een kaartje... door wensTaart

Re: Bekleden met fondant anders dan met marsepein?

Hoi Suzanne!

Al sla je me dood hoor, ik werk nooit met marsepein. Waarschijnlijk moet dat ook gewoon lukken hoor, als ik de verhalen van de medeforummers moet geloven.

Wat ik wel weet is dat dit topic is om je voor te stellen, dus misschien moet je berichtje verplaatst worden. Ik zal het even melden voor je :)

Groetjes,
Suzanne

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Bekleden met fondant anders dan met marsepein?

Bericht eigen topic gegeven.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Bekleden met fondant anders dan met marsepein?

Tnx :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Bekleden met fondant anders dan met marsepein?

bedankt voor jullie vlotte reactie; ik moet mijn weg weer een beetje gaan vinden; was mijn oude wachtwoord enz. vergeten, dus begin nu gewoon opnieuw... ik vermoed dat er ook gewoon abrikozengelei onder kan ( onder de marsepein), maar ik wil graag ervaringen horen. ook over de kwaliteit van marsepein weet ik erg weinig; wie helpt me verder?

voortaan wensen met een Taartje i.p.v. een kaartje... door wensTaart

Re: Bekleden met fondant anders dan met marsepein?

Ik heb wel lovende verhalen over Zeelandia gehoord van verschillende kanten  :Y

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: Bekleden met fondant anders dan met marsepein?

wensTaart schreef:

was mijn oude wachtwoord enz. vergeten, dus begin nu gewoon opnieuw...

Da's natuurlijk niet nodig, want er staat zo'n handig linkje 'Wachtwoord vergeten?' bij het inloggen...
Welke naam had je eerst dan?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: Bekleden met fondant anders dan met marsepein?

ik dacht Polleke of Polleke's

voortaan wensen met een Taartje i.p.v. een kaartje... door wensTaart

9

Re: Bekleden met fondant anders dan met marsepein?

Ik gebruik 1:3 marsepein van Zeelandia. De verwerking is hetzelfde als met fondant, dus inderdaad botercreme eronder. Maar met abrikozenjam (verhitten en door een zeef halen) moet het ook wel lukken.

Groetjes, Elly

10

Re: Bekleden met fondant anders dan met marsepein?

ik heb de rolkwaliteit witte marsepein 1:4 van Funcakes in huis; iemand ervaring met bekleden daarmee?

voortaan wensen met een Taartje i.p.v. een kaartje... door wensTaart