1

Onderwerp: Veranderd de smaak door de tylose??

Ik lees heel veel dat in het algemeen marsepein met tylose niet uithard.
Ik gebruik zelf zeelandia marsepein (fondant vind ik echt niet lekker) en daarvan heb ik gelezen dat die als enige wel uithard.

Maar nu vraag ik mij af of de decoratie die je maakt wel te eten is?
Want ik kan me voorstellen dat de smaak door de tylose veranderd.

Groetjes Marianne

2

Re: Veranderd de smaak door de tylose??

Ken je het gevoel van je handen wassen na het behangen? Dat je denkt dat je handen eigenlijk niet vies zijn, maar dat je dan een hele poos zo'n slijmerige laag staat af te spoelen.
Tylose is zo'n zelfde soort zetmeelverbinding als in behangplaksel, met zo'n zelfde soort effect in de mond.... :/ niet echt lekker dus :nooo !
Echt een smaak heeft tylose overigens niet.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: Veranderd de smaak door de tylose??

In theorie is het nog wel eetbaar maar in de praktijk...Het wordt een beetje " glibberig" in de mond dus niet echt lekker denk ik.

Carpe Diem !