1

Onderwerp: champagne vs patidess

Ik moet vanavond champagnecreme maken. Ik doe dat eigenlijk altijd met botercreme(mix) en champagnepatidess. Nou ben ik de patidess vergeten te bestellen. Ik moet dus de champagnecreme maken met echte champagne (mix hiermee aanmaken).

Wie kan voor mij de smaak van de patidesscreme vergelijken met champagnecreme gemaakt van champagne?? Is het soortgelijk???
Welke champagne gebruik je hiervoor? Bubbeltjeswijn ook goed?
Helaas kan ik niet meer aan patidess komen en moet ik het dus wel met drank doen, vandaar mijn vragen.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

2

Re: champagne vs patidess

Je kunt bvb prosecco gebruiken, vaak kun je die in kleine flesjes kopen, de smaak is prima. Vervang een deel van het water wat je normaal gebruikt voor de botercreme (ik neem tenminste aan dat je de botercrememix gebruikt) door de prosecco en meng, laten rusten zolang als op de verpakking van de botercreme staat en dan maak de botercreme.

Het is natuurlijk een andere meer natuurlijke smaak en de alcohol geeft een bijsmaak die je bij een onnatuurlijke flavour van patides niet tegenkomt.