1

Onderwerp: Teleac uitzending

Ben nu een uitzending van teleac aan het kijken en Petra Achttien gebruikt slagroom om af te smeren. Echter, ik lees op dit forum dat dat juist niet kan. Kan iemand mij hierover iets meer vertellen? Kan het nou wel of niet?

Maar als het wel kan, dan lijkt me dat heel erg fijn. Ik vind slagroom veel lekkerder dan botercreme.

Ik heb ook al keer geprobeerd om met chocoladeganache af te smeren, maar dan blijft fondant niet goed plakken. Ganache vind ik wel heel erg lekker.

Ook zag ik dat ze de bekleding met een kwastje met een beetje water ging afsmeren om de poedersuiker weg te werken. Kan dat zomaar? Gaat het dan niet smelten? Doen jullie dat ook altijd?

2

Re: Teleac uitzending

Nou zelf zou ik het zeker niet proberen.
Als mjin vochtigheidsgraad in mijn keuken te hoog is door het koken bv dan worden mijn dunne decoraties al klef. dat verdwijnt dan ook wel weer en maak me er geen zorgen over maar vocht en marsepein is als water en vuur

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

3

Re: Teleac uitzending

Ik gebruik MMF. Kan het dan wel?

Re: Teleac uitzending

ik had ook de uitzendingen gezien voor ik uberhaupt op het forum zat..
dus ik maakte inderdaad mijn marsepein 'schoon' met water.. nooit wat mee gebeurt.. maar nu ik meer weet zal ik het nooit meer doen iig..
volgens mij kan het met fondant helemaal niet.. gaat gelijk bobbelen..
met mmf weet ik niet.. maar zou het niet doen hoor..

Groetjes, Rianne
taartvanrianne.tk

5

Re: Teleac uitzending

met marsepein kan wel hoor, als je maar zorgt dat je heeeeeeeeeeeeeeel weinig water gebruikt!
Ik heb de ervaring dat je bij fondant vlekken krijgt door het water, bij marsepein dus niet.

6

Re: Teleac uitzending

Niet met slagroom afsmeren hoor!! Gaat geheid fout!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

7

Re: Teleac uitzending

Bedankt voor jullie reactie! Ik ga het toch maar niet met slagroom afsmeren.

8

Re: Teleac uitzending

Helaas zegt Petra in de uitzending dat ze slagroom gebruikt, maar feitelijk is het Pati-creme ( weet niet zeker of je dat zo schrijft), en dat is echt een ander product :nooo

Ik doe het zelf nooit, omdat ik het risico niet wil nemen, maar als je durft kun je het natuurlijk gewoon een keertje uitproberen :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

Re: Teleac uitzending

Adrienne schreef:

maar feitelijk is het Pati-creme ( weet niet zeker of je dat zo schrijft)

Patikrem :Y ;)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

10

Re: Teleac uitzending

tipsytaartje schreef:
Adrienne schreef:

maar feitelijk is het Pati-creme ( weet niet zeker of je dat zo schrijft)

Patikrem :Y ;)

:S Ik hoop dat het lekkerder smaakt dan dat het klinkt! ;)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

11

Re: Teleac uitzending

klinkt een wat duits... misschien smaakt het daar bier en braadworst! :lol:

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs