1

Onderwerp: onze zoon lust eigenlijk alleen cake en chocola

Ik wil een taartje maken voor als hij voor zijn zwemdiploma B gaat.
Nu lust hij geen fondant of marsepein, wel cake, slagroom en chocola en pindakaas. Maar verder eigenlijks niets, dus geen jam, vruchtenhagel of ander soort zoetigheid

Wie wil ik toch een taartje maken, want de vorige keer had ik gauw cupcakes gemaakt. . Ik wilde eigenlijk een zwembad maken met een jongeskoppie erin, maar ja, dat vind hij allemaal vies, dus dat is niet leuk voor hem, moet hij alle leuke versiering er af halen in plaats van opeten.
Wie heeft een leuk idee, wat er dus leuk uitziet en voor hem (bijna alles) eetbaar is.

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

2

Re: onze zoon lust eigenlijk alleen cake en chocola

met witte choco pasta een randje spuiten(zwembadrand)
daarin blauwepasta(wit met kleurstof)als water
en dan alleen een klein hoofdje met 2 handjes eruit alsof ie watertrappeld!!! Dat heb je er zo af gehaald of hij eet er lekker omheen!!!
Je kan de pasta zelfs rood kleuren en dan rood witte boeien laten"drijven

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

Re: onze zoon lust eigenlijk alleen cake en chocola

Hoi,

mijn kids vinden de meesten taarten lekker, maar de schuimtaart is wel favoriet.
10 eiwitten, 500 gr suiker. 15 min mixen en dan 3 a 4 uur in de oven op 140 graden, kan ook korter maar dan is de schuim niet helemaal uitgehard. Je legt het eiwit gewoon op de ovenplaat op bakpapier en klaar.
Ik heb wel een grote oven dus voor een standaartoven misschien het recept wat aanpassen.

http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-YLBNADCB.jpg
Ik maak hem smorgens meestal op dan blijft de schuim krokant. Ik maak de letters enz van icing of eiwitglazuur.

Opmaak van de taart;
3 pakjes slagroom met suiker mixen.
Suiker in een pannetje smelten en op een taartblik laten afkoelen.
Taart doormidden snijden (hij breekt meestal wel maar daar zie je later niets meer van) een deel op de schaal,  laag slagroom, gesmolte suiker fijn mixen en b.v. een koffiemolen en erover heen strooien. Laag schuim, nu eerst de gesmolten suiker, anders krijgt de taart een bruine kleur, en dan een laag slagroom, zijkanten afstrijken met slagroom en klaar. versiering erop, en smullen maar.
Voor je zoontje gewoon een hoekje afsnijden met veel slagroom en geen icing.

groetjes Chantal
http://www.brabantsetaart.mijnalbums.nl