1

Onderwerp: Kan recept monchoubavarois niet vinden, help

Heeft iemand voor mij een compleet recept voor monchoubavarois?
Ik kan hem nergens vinden :s .
Als ik hier in het Forum van recepten klik op monchoubavarois, wordt ik gelijk weer teruggestuurd naar het hoofdmenu?
Ik heb hem voor dit weekend nodig en ik wil nog even een keer oefenen voordat ik hem echt in de taart stop.

Alvast bedankt voor jullie hulp en reacties :Y !!!!

groetjes Cindy

Durf te genieten van het leven!!!!
http://www.mijnalbum.nl/Album=TITBXTNT

2

Re: Kan recept monchoubavarois niet vinden, help

Ik heb ff voor je op google gekeken

een kant-en-klare taartbodem (Baukje)
2 blaadjes gelatine
50 gr rozijnen
1 eetlepel Calvados
1/2 liter slagroom
50 gr suiker
100 gr MonChou
olie voor het invetten

Week de gelatineblaadjes in koud water.
Was de rozijnen, doe ze met de calvados in een kommetje en laat het geheel
± 15 minuten intrekken.
Houd 1 dl slagroom apart en klop de rest met de suiker met een garde of
handmixer tot een wolkige massa.
Breng de apart gehouden slagroom aan de kook.
Zet het vuur uit, voeg de goed uitgeknepen gelatine en de in blokjes
gesneden MonChou toe en roer tot het mengsel glad is.
Giet het mengsel in een grote kom en laat het afkoelen.
Roer de in de calvados gedrenkte rozijnen door het afgekoelde Mon
Choumengsel en spatel er vervolgens met kleine hoeveelheden tegelijk
zo
luchtig mogelijk de slagroom door.
Verdeel dit over de taartbodem en zet deze minstens 2 uur in de koelkast
om de bavarois te laten opstijven.
Snijd met een warm mes punten van de taart.

MonChou-vruchtentaart
(8 punten)

Voor de kruimelkorst:
175 gr mariabiscuits
125 gr gesmolten boter

Voor de vulling:
200 gr zachte MonChou
200 gr basterdsuiker
2 eetlepels kirsch

Voor de garnering:
250 gr aardbeien

Verkruimel de biscuits en meng de gesmolten boter erdoor.
Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm met een doorsnee van
22 cm, druk het aan en strijk het glad.
Laat de korst in de koelkast hard worden.
Klop de MonChou samen met de basterdsuiker en de kirsch met een mixer goed
door elkaar, schep het op de korstbodem en strijk de bovenkant glad.
Laat het mengsel in de koelkast opstijven.
Maak de aardbeien schoon, snijd ze in plakjes en garneer de bovenkant van
de taart hiermee.

Groetjes Bianca

3 Laatst bewerkt door e.b.m. (13-09-2010 08:49)

Re: Kan recept monchoubavarois niet vinden, help

Dit is die hier bij de recepten staat:

Ingrediënten

1 pakje monchou (standaard of licht en luchtig)
250 ml slagroom
een klein beetje citroensap
2 blaadjes gelantine
90 gr basterdsuiker (of minder naar smaak)
1 zakje vanillesuiker
Werkwijze

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
Roer de monchou los met de basterdsuiker.
Week de gelantine in koud water.
Warm een scheutje citroensap of water op in de magnetron.
Knijp de gelatine uit en los het op in het warme citroensap. Laat dit even afkoelen tot het lobbig wordt.
Roer dit door het monchoumengsel.
Spatel dit goed door de slagroom en laat opstijven in de koelkast.
Tips:

Als je dunne laagjes maakt, kun je de gelantine ook weglaten (tip Peronne)
Heerlijk in combi met verschillende soorten fruit, kersenvlaaivulling of gestampte bastognekoek.

(Wat vreemd dat je wordt teruggeleid?!?! Misschien te druk op de site???)

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

4

Re: Kan recept monchoubavarois niet vinden, help

bij mij werkt de link gewoon... misschien issie aangepast?

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/5 … ubavarois/

Piglet: "Pooh, how do you spell love?"
Pooh: "you don't spell it, you feel it."

5

Re: Kan recept monchoubavarois niet vinden, help

Super bedankt voor het meedenken! :thumb:
Ik ben zooooo blij met jullie.

Durf te genieten van het leven!!!!
http://www.mijnalbum.nl/Album=TITBXTNT

6 Laatst bewerkt door e.b.m. (14-09-2010 19:21)

Re: Kan recept monchoubavarois niet vinden, help

Graag gedaan, hoor :D !

"Ik weet het zeker...........denk ik!"