1

Onderwerp: Perzikenmousse

Ik zocht een recept voor perzikenmousse als vulling voor een taart, kon het alleen vinden, bereid met gelatine, maar zocht het met Marsh Mallows, ik heb het recept wel voor een choco mousse.
Ik heb er op het internet een gevonden (een toetje) , maar dan met aardbeien.
In plaats van aardbeien heb ik dus perziken uit blik gebruikt. Ik had nog wat mousse over, dit heb ik over 2 bakjes verdeeld, en lekker als toetje gegeten, en dit heeft ruim 2 uur in de koelkast gestaan. We hebben gesmuld.
De taart heb ik gevuld met M sinaasappel boter creme , abrikozenjam, de perzikenmousse en daarop mandarijntjes.
De komende week gaan we een midweekje met de kinderen en kleinkinderen weg, en gaan we heerlijk smullen.
Hieronder het recept.

- 250 gram aardbeien
- 25 gram poedersuiker
- 140 gram mini marshmallows
- 200 ml slagroom

Bereiden:
1. Doe de aardbeien, in een pan met 100 ml water en de poedersuiker.
Verhit ze op een matig vuur ongeveer 3 minuten tot ze zacht genoeg zijn om fijn te maken.Maak de aardbeien fijn met de staafmixer. Doe de marshmallows erbij en roer tot ze gesmolten zijn.
Laat het geheel afkoelen.
2. Sla de slagroom stijf en roer voorzichtig door het afgekoelde aardbeien- marshmallowsmensel.
Het heeft 2 uur nodig om in de koelkast op te stijven.

2

Re: Perzikenmousse

Bedankt voor de recept, ga ik zeker eens uitproberen :9