1

Onderwerp: Figuurtjes van marsepein/fondant

Ik had met deze vraag al een oude topic omhoog gehaald maar die wordt denk ik niet meer gelezen. Dus maar even een nieuwe topic voor mijn vraag.

Hoe lang kan je figuurtjes van marsepein/fondant bewaren?

Ik heb pas wat roosjes en andere bloemen gemaakt om cupcakes te bekleden. Alleen gingen de cups toen niet door en zitten ze nu dus nog in het doosje. Ze zijn inmiddels wel wat droog/hard geworden. Zijn ze dan nog wel eetbaar/lekker?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

2

Re: Figuurtjes van marsepein/fondant

Luchtdicht verpakt kun je het een hele poos bewaren hoor.
Ik maak ook wel eens iets wat niet direct gebruikt hoeft te worden, gewoon om alvast wat "in het voren" te werken en dan blijft het wel eens een paar weken staan.

Het wordt inderdaad hard, maar smaakt absoluut niet minder lekker.
Let er wel op dat je het uit het licht houdt, anders kan het gaan verkleuren!

Dag! Groetjes, Koenie
www.taartenvankoenie.nl

3

Re: Figuurtjes van marsepein/fondant

Bedankt voor de geruststelling! Dan kan ik ze dus nog prima gebruiken en met een gerust hart aan anderen geven.

Vind dat hard worden het minst aantrekkelijk. Wilde niet m'n tanden zetten in een van m'n mooie bloempjes maar het lijkt me niet zo lekker. Maar het maakt dus geen verschil qua smaak. Het is alleen anders van structuur (kauwen i.p.v. smelten op je tong).

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na