1

Onderwerp: smelt fondant als er chocoladebotercreme onder zit?

Nou mijn titel is al meteen mijn vraag eigenlijk  :) .

Ik moet morgen frambosen cupcakes maken en ga deze op verzoek afsmeren met witte chocolade botercreme (van de webmix).
Als ik hier fondant overheen decoreer, smelt deze dan niet?

Ik heb de zoekfunctie gebruikt maar kon er eigenlijk niet een duidelijk antwoord op vinden.
Als het niet kan, ga ik ze afsmeren met witte chocoladepasta, maar de zelfgemaakte creme lijkt me lekkerder.....

Ik hoop dat iemand me kan helpen.  :)

2

Re: smelt fondant als er chocoladebotercreme onder zit?

Over bc mix en smelten zijn de ervaringengemengd: als jij altijd emt bc-mix afsmeert en dat gaat goed, dan zou de toegevoegde chocola het eerder beter maken dan dat het een extra probleem zou veroorzaken :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: smelt fondant als er chocoladebotercreme onder zit?

nou eigenlijk smeer ik nooit met bc-mix af maar met bc 1:1. Anders moet ik het maar gaan avonturieren....spannend .hoor!

maar bedankt voor je antwoord!  :)

Re: smelt fondant als er chocoladebotercreme onder zit?

Je kunt ook heel makkelijk zelf botercrème maken en ook chocoladebotercrème.
In sommige mixjes, heb ik begrepen, moet je water toevoegen. Dat water kan ervoor zorgen dat je fondant gaat smelten. Al zal dat met cc-tjes wel meevallen denk ik...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: smelt fondant als er chocoladebotercreme onder zit?

Denk dat het wel goedkomt. Er zit geen water in fondant en 1;1 met chocolade is alleen maar steviger denk ik ook....WEL even goed af laten koelen voor het mengen want anders smelt je boter ;)

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

6

Re: smelt fondant als er chocoladebotercreme onder zit?

ik denk dat ik gewoon een paar cc`tjes bekleed met bc van de webshop met chocolade erdoor heen en een paar met eigengemaakte bc 1:1 met chocolade er door heen. Dan kan ik zien of er een verschil is.....  :)