1

Onderwerp: bovenkant vierkante vorm krimpt harder dan de onderkant?

hoi,

aangezien ik wat wil variëren met taartvormen probeer ik de laatste tijd ook vierkante biscuits te bakken.
Uiteraard krimpen deze, net als ronde, wat na het bakken, maar de bovenkant krimpt echt VEEL harder dan de onderkant!
Om het weer recht te maken moet daar wel heul veul botercreme op!

Ik heb wat foto's gemaakt om te laten zien wat ik bedoel:

doe ik iets fout, is dit normaal en kan ik er iets aan veranderen?
bedankt voor de tips!

in de vorm:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-X3AMB3IF-D.jpg

uit de vorm:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-4L8DGYPX-D.jpg9


en ter illustratie omgekeerd terug gedaan in de vorm:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-7YEFA7WV-D.jpg

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

2 Laatst bewerkt door Suikertaartjes-Suuz (10-09-2010 06:55)

Re: bovenkant vierkante vorm krimpt harder dan de onderkant?

Misschien heb je hier wat aan: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=113192
Eventueel kun je de zijkanten bijsnijden zodat je ze niet hoeft op te vullen met bc.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: bovenkant vierkante vorm krimpt harder dan de onderkant?

Laat je het afkoelen in je vorm? Dat wil namelijk ook enorm schelen....

Greetz Miranda
Ik hou van mezelf en gelukkig is het wederzijds!

4 Laatst bewerkt door lizzl (10-09-2010 23:30)

Re: bovenkant vierkante vorm krimpt harder dan de onderkant?

bedankt voor jullie reacties!

Teiget schreef:

Laat je het afkoelen in je vorm? Dat wil namelijk ook enorm schelen....

ik heb het allebei geprobeerd, zowel in als uit de vorm afkoelen...
wat zou dan beter zijn?

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

5

Re: bovenkant vierkante vorm krimpt harder dan de onderkant?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Misschien heb je hier wat aan: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=113192
Eventueel kun je de zijkanten bijsnijden zodat je ze niet hoeft op te vullen met bc.


ik bak hem eigenlijk bewust al vrij laag begin op 120gr (ongeveer 20 min) en daarna nog op 140gr (ook ongeveer 20 min) tot de prikker er droog uit komt.
Zou dat echt nog lager moeten?

Ik hoopte juist dat ik de buitenkanten niet zou hoeven bij te snijden :s

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom

Re: bovenkant vierkante vorm krimpt harder dan de onderkant?

Nee dan juist minder lang, zoals het ook in dat topic staat.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/