1

Onderwerp: taarten met slagroom

Ik zie soms staan in het forum dat je geen slagroom kunt gebruiken voor af te smeren als je fondant of marsepein erover legt

Maar als ik dan naar de recepten van vullingen kijk zie ik er toch veel staan op basis van slagroom, vormt dit dan geen probleem, smelt de fondant of marsepein hier niet door??

Groetjes

2

Re: taarten met slagroom

Als je zo'n vulling wilt gebruiken, kun je eerst langs de rand een dijkje van botercreme spuiten. Die voorkomt dan dat de vulling in contact komt met de marsepein of fondant. Succes!

If a cluttered desk is a sign of a cluttered mind, of what, then, is an empty desk a sign?

3

Re: taarten met slagroom

Als je een vulling gebruikt die "nat" is zoals slagroom, bavarois en mousse moet je een dijkje spuiten van botercreme zodat de vulling niet in aanraking komt met de marsepein. Dit doe je dus door voor het vullen een dikke lijn te spuiten rondom je biscuit.

Hoop dat het zo duidelijk is.

Live, Love, Eat! - www.uitpaulineskeuken.nl

4

Re: taarten met slagroom

De slagroom recepten zijn om de taart mee te vullen, maar niet om de taart mee af te smeren ;)

De slagroom komt dus niet in aanraking met de marsepein of fondant!!

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

Re: taarten met slagroom

Dank je wel voor de duidelijke antwoorden

Groetjes