Onderwerp: stugge taart
hallo,
heb gisteren mijn eerste taart gebakken en de taart is erg stug.
niet echt droog maar een beetje stug en hard waar komt dit door wat heb ik verkeerd gedaan
helllpp
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » stugge taart
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
hallo,
heb gisteren mijn eerste taart gebakken en de taart is erg stug.
niet echt droog maar een beetje stug en hard waar komt dit door wat heb ik verkeerd gedaan
helllpp
Wat heb je voor taart gebakken dan? Zo is het natuurlijk een beetje moeilijk er iets over te zeggen.....
ja... sorry dat is waar.
ik heb op dit forum het recept gebruikt voor biscuit 2 onder het kopje recepten.
heb precies gedaan wat daar stond maar het was een erg stugge taart geworden.
heb hem gevuld met bastognebotercreme en bekleed met fondant.
hij was verder wel erg lekker maar een beetje te stug zeg maar.
niet hard zoals bij een aangebrande taart.
Heb je echt alles precies zo gedaan? Dus de eieren waren goed warm, de eieren met de suiker waren goed geklopt, de gezeefde bloem heb je er luchtig doorheen gespateld en heb je patentbloem (type 45) gebruikt?
En heb je het mengsel ook direct in de oven gezet?
Eventueel kun je per ei 5 gram extra suiker erbij doen en 10 gram maizena bij de bloem zeven en langzaam bakken op 150 graden i.p.v. 180.
de eieren waren goed warm, goed geklopt, goed gespateld maar......heb dus geen patentbloem type 45 gebruit, dus denk dat ik die maar even moet gaan kopen en dan opnieuw moet gaan proberen.
dank je voor je reactie.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » stugge taart
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.